Pittsburgh Penguins - Washington Capitals

Goalies: Murray (probable) vs Holtby (probable)

Vi har ett riktigt toppmöte i natt när de två divisionsrivalerna Pittsburgh Penguins och Washington Capitals ställs mot varandra.

Pittsburgh Penguins hittar vi just nu på 3e platsen i tuffa Metropolitan division i år och laget tycks hittat vinnarformen. Trots att man i mina ögon inte ser lika toppade ut som förra säsongen har man ändå hittat vägar att vinna matcher. Dock så finns det många lag i divisionen som hugger på slutspelsplatserna och det blir en intressant andra halva av säsongen för att se vilka lag som tar sig till slutspel. Penguins har i alla fall radat upp 3 raka vinster och är 8-2-0 senaste 10 matcherna efter att man senast besegrade San Jose Sharks, första matchen efter All-Star uppehållet. I mina ögon spelade man inte särskilt bra utan man var riktigt illa ute och det var en viss sekvens och individuellt misstag av Brent Burns som 10 minuter innan hade gett laget en kvittering. Misstaget var en givaaway precis innan andra perioden var över som betydde 2-2 och som i mina ögon kostade Sharks vinsten.

Washington Capitals hittar vi på förstaplatsen i Metropolitan division, en position som vi börjar bli vana med att hitta Capitals vid senaste säsongerna. Likt Penguins har Capitals inte sett lika överlägsna ut som man gjorde förra säsongen i grundserien, men man hittar fortfarande sätt att vinna matcher. Brendan Holtby ser lika stabil ut som vanligt och coregruppen i laget är fortfarande väldigt stabila. Senast kom man tillbaka från 0-2 underläge mot Philadelphia Flyers till seger 5-3 efter att man gjort en fenomenal andra period i matchen. Capitals stod för 5 raka mål efter att släppt in de två första vilket säger en del om vilken mentalitet man har just nu. Vinsten innebar andra raka vinsten och laget är 6-2-2 senaste 10 matcherna.

I natt har vi alltså ett divisionsmöte och dessa möten brukar alltid bli välspelade. I mina ögon har vi två helt jämbördiga lag på papperet och även om Penguins spelar på hemmais känns det som en ren coinflip. Båda lagen har liknande form och båda lagen kommer från en vinst. Det som talar för Caps är att man spelade bra mot Flyers medan Penguins ”bjöds” på vinsten mot Sharks. Historiskt sett brukar hemmalagen i dessa mötena ta 2 poäng, något som skett 5/6 senaste mötena inbördes. Capitals har faktiskt inte vunnit i Pittsburgh sedan 2015, men i natt tror jag man har bra chans att bryta den trenden.

Jag spelar därför på underdogen här

Match: Pittsburgh Penguins - Washington Capitals
Spel: 2 money line
Odds: 2.28
Insats: 3/7u
Bolag: Unibet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip