Toppmöte i tjeckiska Extraliga och min teori är att vi bjuds på ett målrikt sådant när Plzen tar emot Mountfield HK i LOGSPEED CZ Arena.

Hemmalaget är just nu tabellfyra och noteras för 63 poäng efter 36 matcher. Målskillnaden för Plzen är 116-100 och på deras totalt 36 genomförda ligamatcher så här långt har över 5,5 mål letat sig in i 19 av dessa. Med den statistiken är de näst bäst i hela Extraliga när det kommer till målsnitt på över 5,5 mål per match.

Gästerna återfinns å sin sida på en andraplats och noteras för 74 poäng efter lika många matcher spelade. Mountfield HK har en målskillnad på 118-78 och för deras del är det 16 av 36 matcher som gått över 5,5 mål, då de har en något tajtare defesnsiv än hemmalaget.

Ser vi till de fem senaste lagen emellan så har alla fem gått över 4,5 mål och de fyra senaste har även passerat över 5,5 mål och i regel med marginal.

Det vi får se nu blir ett "spänna musklerna" möte inför slutspelet och jag tror att bägge lagen är måna om att lämna den här matchen med full pott, vilket bör kunna innebära ett nytt målkalas.

SPELTIPS
Över 5 mål (asian) till 1.62 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip