Rögle tar emot Brynäs i Catena Arena under torsdagskvällen och här bör hemmalaget ha både kvalité och motivation för att lösa en bekväm trepoängare.

Rögle är just nu tabelltvåa och noteras för 46 poäng på 22 matcher. Skåningarna har en målskillnad på totalt 74-57 och på hemmais är de inte lätta att rå på. RBK har tio matcher spelade inför hemmapubliken i Ängelholm och av dessa har de tagit tre poäng vid åtta tillfällen och här har de 37-25 i målskillnad på tio matcher alltså.
Värt att poängtera är också att Rögle bara har tre poäng upp till serieledande Frölunda, men då med två matcher mindre spelade också.

Brynäs som agerar motståndare kommer närmast från seger på hemmais mot Örebro och detta med 2-1 efter förlängning. Innan den vinsten hade BIF två raka förluster, en hemma mot just Frölunda där de förlorade med 4-3 efter förlängning då också och innan det föll de med 4-2 mot Luleå på bortais.
Nu ska Gävlelaget försöka ta poäng mot ett duktigt hemmalag och det är högst tveksamt om de lyckas. Brynäs är sämst i klassen om man ser till spelet på bortais och här i Ängelholm har de dessutom fyra raka utan seger.

Fem senaste lagen emellan med Rögle som hemmalag.
Rögle - Brynäs 6-3
Rögle - Brynäs 4-1
Rögle - Brynäs 6-4
Rögle - Brynäs 4-2
Rögle - Brynäs 0-4

SPELTIPS
Rögle -1,5 till 2.08 hos Unbiet / LeoVegas / 888sport .
Hemmalaget har en serieledning att spel för och den vill de lägga vantarna på.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip