Det är två lag med en oerhört bra form som drabbar samman under morgondagen. Båda lagen spelar i grönvita tröjor och båda lagen har ambitionen att vinna denna match då den är oerhört jämn på förhand. Ett Färjestad som toppar tabellen mot ett Rögle som verkligen levererat på slutet. Båda dessa lagen har gjort oerhört mycket mål på slutet och jag tror på en målrik match i detta möte. Över 5.5 mål spelas till 2.26 hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson i skrivande stund med en flatinsats.

Rögle ligger för tillfället på en nionde plats i SHL. Det är dock en niondeplats som efter denna omgång likväl kan vara en elfteplats som en sjätteplats då tabellen är så makalöst jämn. Rögle har för tillfället tre raka trepoängare samt fem segrar i sina fem senaste matcher, så formen är verkligen god för Abbotts mannar.

Färjestads form är ännu vassare. Fem raka segrar och inte bara segrar, utan fem raka trepoängare. Färjestad toppar tabellen och kan, om en seger skulle komma i denna match dra ifrån Luleå poängmässigt som spelar på torsdag. Det är alltså en oerhört viktig match för både Färjestad och Rögle. För Färjestad handlar det om att fortsätta hålla sin serieledning samtidigt som det för Rögle handlar om att försöka hålla sig ovanför slutspelssträcet och i bästa fall knappa in på en eventuell top-6-placering i tabellen som skulle betyda säkrad kvartsfinalplats.

Rögle har i sina senaste matcher haft ett målsnitt på 6.75 mål per match samtidigt som Färjestad har haft ett snitt på 7.22 mål per match i sina NIO senaste matcher, och då snackar vi alltså ordinarie tid. Färjestad har haft makalöst målrika matcher den senaste tiden i SHL.

När Färjestad och Rögle har drabbat samman denna säsongen har även dessa matcher varit mycket målrika. De två första matcherna vann Färjestad, den första med 5-2 på hemmais och den andra med 3-2 på bortais efter förlängning. Den senaste matchen vann Rögle med hela 6-4 på bortais. Detta kan alltså vara den sista matchen denna säsongen mellan dessa två lag, det kommer inte direkt bli svagt tempo här.

Vi kan dessutom lägga till att Rögle har seriens näst sämsta boxplay samtidigt som Färjestad har ett riktigt vasst spel i PP. Även i specialteams finns det alltså goda möjligheter att det kan trilla in något mål!

Match: Rögle - Färjestad
Spel: Över 5.5 mål
Odds: 2.26
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsafe , Betsson
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip