Det var en rätt öppen historia i det första mötet mellan Rögle och HV71. HV71 vann matchen fullt rättvist med 4-1 och nu ligger all press på Rögles axlar. Mitt speltips till denna matchen kommer bli över 4.5 mål till 1.89 hos Betsson och den spelas i vanlig ordning med en flatinsats. Över 4.5 mål under ordinarie speltid.

Första matchen var verkligen svängig med mycket lägen åt båda håll. Jag tror match nummer två i åttondelsfinalen kommer bli minst lika svängig. Rögle kommer vara så fruktansvärt taggade på hemmaisen och att man MÅSTE vinna kommer inte direkt dra ner frekvensen på skridskorna. Linan ligger på över 4.5 mål till 1.89, det tycker jag verkligen är ett snällt odds med tanke på förutsättningarna.

HV71 kan spela helt utan press och bara fokusera på att göra en riktigt bra match, man vet att det finns en livlina om man skulle förlora denna matchen, med andra ord tror jag det kommer bli fult ös från HV71. Och det är verkligen inget snack om att Rögle också kommer vara oerhört aggressiva eftersom man måste vinna samt att man givetvis är oerhört besvikna efter sin bleka insats i Jönköping.

Vid tre av fem tillfällen denna säsong så har dessa lag täckt överlinan när dem mött varandra, och jag anser att möjligheterna är ännu större imorgon än under grundserien.

Under lördagen så var det riktigt het stämning på isen, man märkte verkligen att slutspelet är igång. Det blev många utvisningar och det bör det bli i denna match med, då så oerhört mycket står på spel. Det är oerhört svårt att hålla huvudet kallt i såna här lägen, det märkte man i lördagens match. Båda lagen är mycket svaga i både PP och BP, så möjligheten till en del mål i specialteams är mycket troligt.

Över 4.5 mål känns som ett starkt spel inför andra matchen i åttondelen.

Match: Rögle - HV71
Spel: Över 4.5
Odds: 1.89
Insats: Flat
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip