Dags för match mellan Rögle och Karlskrona, en match som minst sagt är viktig. Två lag som ligger bland dem sista placeringarna och slåss för att hålla sig kvar i SHL denna säsong. Rögle är enligt mig det bättre laget och jag tror dem tar hem segern i denna match. Rögle spelas till 1.83 hos Coolbet med en flatinsats.

Rögles form går det inte att klaga på, fyra trepoängare i sina sex senaste matcher är otroligt starkt för ett lag som inte kunde vinna i början av säsongen. Deras otroligt fina avslutning på SHL har gjort att man nu har ett väldigt fint läge att slippa kvala om att få stanna kvar i SHL. En vinst här idag skulle betyda att det ser otroligt ljust ut för Rögle som nästan då kan räkna med att hålla sig kvar, men en seger idag är som sagt nödvändig för detta, vid förlust ser det helt annorlunda ut.

Karlskrona har ingen vidare fin form, två segrar på sina sju senaste matcher är inget jättebra facit i denna del av säsongen när man ska vara som allra bäst. Karlskrona ligger just nu sist och måste mer eller mindre ha en seger i denna matchen för att det ska kännas hyfsat bra för dem. Vid seger idag så ligger man endast två poäng bakom Örebro som just nu ligger på tolfte plats i serien.

Jag anser att Rögle är ett klart vassare lag än Karlskrona nu, i början av säsongen var dem jämna, men nu har Rögle ändrat sitt spelsätt och framförallt sin moral och ser väldigt vassa ut. Man torskade visserligen stort mot Växjö i den senaste omgången med 5-0, men förutom det har man varit mycket vassa. Framförallt har man varit otroligt starka på hemmais den senaste tiden. Om det fortsätter idag ska man ha väldigt fina möjligheter att städa av Karlskrona.

Karlskrona har ett lite starkare boxplayspel än Rögle. Men kollar man på powerplay så är Rögle överlägsna KHK, Rögle är seriens fjärde bästa lag i spelformen samtidigt som Karlskrona är ett av seriens allra sämsta lag i PP.

Rögle har faktiskt inte slagit Karlskrona någon gång denna säsong, två förluster har det blivit och båda har kommit efter övertid. Nu är det dags för Rögle att visa vilket av dessa två lag som är bäst.

Match: Rögle - Karlskrona
Spel: Rögle
Odds: 1.83
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip