Det är dags för match mellan Rögle och Leksand. Jag tycker att bortalaget med det otroligt fina spelet man visat under den senaste tiden står alldeles för högt i odds här. Visst Rögle toppar tabellen osv osv, men man kan inte bara titta på tabellen i såna här lägen. Leksand står i skrivande stund 3.65 gånger pengarna hos Nordicbet och det är alldeles för högt. Spelas med en medelinsats.

Rögle kommer till matchen som serieledare, men ingenting talar för att man kommer vinna serien längre. Växjö ligger endast två poäng bakom och har spelat tre matcher mindre än Rögle. Precis allt talar för att Växjö kommer gå ikapp och förbi Rögle innan grundserien är över och detta känner givetvis Rögle också. Det kan kanske göra att man inte känner en lika stor motivation för grundserien längre och att man kanske tar lite för lätt på denna uppgift mot Leksand. Formen är inte heller bra alls för Rögle som förlorat två raka matcher. Först förlorade man mot Linköping och nu senast föll man mot Malmö, två matcher som man ska vinna. Man har dessutom endast två segrar i sina sex senaste, så formen är inte på något vis bra. Om det är något som talar för Rögle så är det att man är rejält utvilade. Tveksamt dock vad som är bäst, att vara utvilade eller att vara i en ruggigt bra matchform som Leksand är?

Leksand har spelat en helt fantastisk hockey den senaste tiden och har gjort en klättring i tabellen som nog inte ens Leksand själva trodde var möjligt. Man var inne på en fantastisk segersvit i februari som varade i hela fem matcher, efter det föll man mot Färjestad med 5-3 på bortais och då trodde nog många att Leksands glansdagar var över, men icke. Efter det har man radat upp nya segrar och har inför matchen mot Rögle en segersvit på sex raka matcher. Otroligt imponerande. Detta har gjort att Leksand klättrat rejält i tabellen och ligger just nu på på fjärde plats, bara en poäng bakom Skellefteå som ligger trea i tabellen. Leksand är superheta för stunden och 3.65 måste verkligen spelas mot ett Rögle där det finns många frågetecken.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip