Skånederby under tisdagen där Rögle och Malmö ska göra upp, och här har jag en idé.

Rögle kommer från en 2-0 förlust borta mot Skellefteå där både Lindvall i hemmakassen och Rifalk gjorde riktigt bra matcher mellan stolparna, men lägen fanns absolut för fler mål i matchen.
Innan dess så tog man en 4-5 seger mot Brynäs efter straffar där man såg ut att gå mot tre poäng då man hade 2-4 tidigt i den tredje perioden.

På slutet har man dragits med skadebekymmer på viktiga spelare och det är något som självklart påverkat prestationerna på isen även om man gjort det bra trots avbräcken.
Här ser man dock ut att få positiva besked då Tambellini, Palola och Bristedt förväntas att vara tillbaka, och det spetsar offensiven rejält.
Även nyförvärvet LaLeggia ska debutera här och visst lär inte formen vara på topp direkt, men det är en spelare som lär bidra en hel del framöver.

Nu är det hemmaplan och där har man gjort det riktigt bra då man vunnit 13/18 matcher. Man snittar även över tre gjorda mål framåt, och kikar man på säsongen hittills så är man det lag som gjort flest mål framåt, och det är ingen tillfällighet då man utöver nämnda spelare har Zaar, Ryfors och Everberg framåt.

Malmö gjorde sin första match på tre veckor senast och formen var inte på topp, något man visade då man förlorade mot Linköping med 6-3.
Två av målen från hemmalaget kom visserligen i öppen kasse så man var med länge i matchen, men överlag så var man det svagare laget.

Man är jumbo i serien då man plockat 36 poäng på 32 matcher, men då ska man också räkna in att man gjort minst antal matcher av samtliga lag, och vid ett par segrar så klättar man en del placeringar.

Målskyttet har varit lagets stora dilemma under säsongen och man har bara mäktat med 77 mål hittills, och med det så är man seriens ofarligaste lag framåt.
På slutet har man dock plockat in offensivt kraft i Johnson och Howden som nu gjort några matcher för laget, och det är spelare som sett bra ut. Den sistnämnda saknas dock här.
Även nyförvärvet Puempel gjorde sin första match senast och han tryckte direkt in två puckar, så man har verkligen spetsat till offensiven, vilket gjort att man ser bättre ut framåt.

Nu är det bortaplan igen och det har inte funkat något vidare då man bara vunnit sex av 16 matcher, och då har man också släppt in hela 56 mål i baken.

Rögle förväntas få tillbaka starka namn i offensiven samtidigt som Malmö spetsat till sin offensiv och här tror jag på en underhållande och målrik match, och jag väljer att gå på överspelet i matchen.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 2u till oddset 1.66 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet // TT

This is the stats tab
This is the post tip