Toppen mot botten är vad som gäller i Catena Arena när Rögle gästas av Timrå under måndagskvällen.

Gästande Timrå är nästjumbo i SHL-tabellen och noteras så här långt för 31 poäng på 30 matcher. Gästerna gjorde årets första match i lördags då de gästade Brynäs i Gävle och där föll de klart och tydligt med 6-2. Det innebär att Timrå har lämnat elva av 15 bortamatcher med noll poäng på ordinarie speltid och nu ställs de mot seriens bästa lag och då tror jag inte att bottenlaget har vad som krävs för att bättra på den statistiken.

Rögle ställdes mot Frölunda på bortais i lördags och där föll skåningarna denna gång med 4-1. Innan det tog de två poäng här i Catena Arena då LHC var på besök och då slutade det 2-1 till hemmalaget efter förlängning. Nu har Rögle trots dessa två "svaga" resultat kvar serieledningen, men som det ser ut just nu är det bara en poäng ner till Luleå som jagar, men då med en match mindre spelad.

Sköter Rögle sina kort rätt när de tar emot nästjumbon Timrå på hemmais kan de alltså dryga ut serieledningen till fyra pinnar och det tror jag de fixar. Rögle är SHL's bästa lag och på hemmais har de tagit full pott i tio av 16 framträdanden och här noteras de för en målskillnad på 56-42.

Nu möter de ett Timrå som inte riktigt håller samma klass och det ska också nämnas att gästerna är seriens sämsta lag på bortais.

SPELTIPS
Rögle -1,5 (asian) till 1.90 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip