Leksand har efter fyra raka segrar nu seglat upp på den sista kvalserieplatsen, och en ny seger över Rögle idag och skåningarna lär vara avhängda för gott vad gäller direktplatsen.
För vi har i skrivande stund ett glapp på tio poäng mellan lagen, den enkla matematiken säger att differensen blir omöjliga 13 poäng vid förlust - men vid vinst mer överkomliga sju pinnar. Vilket kommer att ge ett desperat/hungrigt hemmalag med en skvätt av "sista chansen-mentalitet".

När Rögle senast lirade hemma så gjorde man en riktigt bra match. Västerås slogs tillbaka med 3-1, men då var också siffrorna smickrande för de gulsvarta gurkgästerna.
Efter det har man vart iväg på en mindre bortaturné vilket inte var helt lyckat. Tappade 3-1 till 3-3 borta mot Tingsryd och efter det en knapp förlust i Södertälje, efter att Hudacek i kringelkassen stått för en bra insats.

Nu är i alla fall spelplatsen Ängelholm återigen, och då är det annan fart på prylarna.
Tränare Dan Tangnes aviserar en del intressanta kedjeändringar.
Poängkungen Himmelfarb ska kampera ihop med Christopher Liljewall och Victor Lindgren. Låter på förhand klart intressant.
Jonas Fransson får åter förtroende i kassen, och det är ju precis där Rögles akilleshäl sitter då målvaktsspelet inte alls har fungerat.
Nu har dock Leksand svårt att komma in på mål, har ett värdelöst power play och en olycka till Tommy Salo vid rodret. Så - Franssons brister blir förhoppningsvis inte avslöjade idag.

Leksand har dessutom haft det tungt borta mot Rögle de senaste åren. Nu fyra år sedan man lyckades vinna under ordinarie tid.
Dalmasarna kom undan med blotta förskräckelsen i senaste hemmamatchen mot Troja efter en bedrövlig sista period.
Är man tillräckligt desperat för att vinna idag? Tveksamt!

This is the stats tab
This is the post tip