Rond tre mellan Skellefteå AIK och Färjestad utspelar sig i Skellefteå Kraft Arena under tisdagskvällen och här är det ett pressat hemmalag som ställs mot ett Färjestad som gjort det bra inledningsvis.

Rond ett lagen emellan spelades i Skellefteå, där gick värmlänningarna överraskande och vann med 2-1. Därefter väntade rond två i Karlstad och återigen drog Färjestad det längsta strået. Match två slutade 4-3 till FBK och det blev således första matchen i denna matchserie som passerades med över fem mål.

Nu väntar rond tre och förutsättningarna inför denna tillställning är glasklara:
- Skellefteå AIK har inte råd med en ny förlust, för ett 3-0-underläge i matchserien lär de inte kunna rubba.

Färjestad kan med andra ord ta sig an tisdagskvällens möte med en gnutta lugn, men jag är högst tveksam till huruvida det kommer märkas i matchen om jag ska vara ärlig. Gästerna kommer gå för att ta ett jättekliv mot semifinal och pressen här ligger utan tvekan på Skellefteå.

Leker vi med tanken att gästerna går och gör matchens första mål, då kan det rulla på bra. Samma sak om Skellefteå gör det, då lär de köra på för att gå för en livsviktig reducering. Ett tidigt mål känns som ett viktigt utfall för att dagens mållina ska hitta hem och det tror jag helt klart att vi kan få!

SPELTIPS
Över 5 mål (asian) till 1.71 hos Lucky Sports .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

TV: Champions League och jackpot ikväll!





This is the stats tab
This is the post tip