Dags för åttondelsfinal i CHL där Skellefteå tar emot Sparta Prague på hemmais, och här tror jag att man vinner den första matchen.

Skellefteå slutade tvåa i sin grupp med nio inspelade poäng, och gruppvinnaren finska Tappara slutade på 13. Man mötte just Tappara i den sista matchen men där blev det förlust, och vid seger hade man istället vunnit gruppen.
Kikar man på den inhemska ligan har det gått knackigt på slutet då man bara vunnit en av de fem senaste matcherna, men då har man mött lag som Rögle, Frölunda och Luleå för att nämna några, så det har varit tufft motstånd.

Truppen håller en bra klass då man har spelare som Johnson, Lindström, Pudas, Hugg och Möller för att nämna några, så här tycker jag att man helt klart blir befogade favoriter på hemmaplan, och jag tror att man vinner det första mötet.

Sparta Prague vann sin grupp före Växjö Lakers och det är något som givetvis är riktigt starkt.
I den inhemska ligan har det dock gått klart sämre då man ligger på en blygsam åttondeplats, och man har bara vunnit 10/21 matcher.
På slutet har också formen varit väldigt svag då det bara blivit en seger i de nio senaste matcherna, något som helt klart oroar då man ställs mot tufft motstånd här.

I laget finns det en hel del bra spelare i namn som Horak, Repik och Chlapik samtidigt som svenske Erik Thorell också finns i laget och han leder den totalt poängligan i extraliga efter 31 poäng på 20 matcher.
Trots att det finns en del kvalitet i laget så är känslan dock att det blir tufft att åka och möta Skellefteå på bortais.

Skellefteå öppnar denna åttondelsfinalen på hemmais och trots att gästerna håller en bra nivå så är man ändå det bättre laget, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip