Jag vet inte, vissa vill väl kalla det här mötet mellan Söderhamn/Ljuse och Lindlöven för ett jumbomöte. Och ja, om man kikar i tabellen så stämmer det ju i ordens bemärkelse. Absolut. Sist och näst sist.
Men att det skiljer elva poäng till Lindlövens fördel efter bara 14 spelade omgångar är ord som säger mer än tusen bilder.
Medan Söderhamn begav sig till Hedemora och torskade med 12-0, ja då tog Lindlöven emot samma Hedemora dagarna efter och vann med 6-5.
Visst, sådana här jämförelser fungerar sällan, men det säger ändå en del om styrkeförhållandena två jumbolag emellan.

Att Lindlöven ligger så pyrt till i botten förvånar en aning. Man gjorde inför säsongen en hel del vettiga värvningar för att vara division ett där örebroherrerna Niklas Nooni och Patrik Säfström stack ut mest.
Även stjärnmålvakten med världens största organ, Kristoffer "Hästen" Eriksson, plockades in från Kumla. Han fick dock kasta in handduken innan säsongen drog igång då ett knä inte gjorde det möjligt för spel. Idrottsinvalid.
Möjligt att det är där det felat för Lindlöven. För man har i ärlighetens namn ett klart hyfsat lag.

Söderhamn? Tja, vilka stackare börjar spela hockey om man kommer från det området?
Jo, dom som var alldeles för dåliga i att spela bandy blev tvingade till en förmodligen genomrutten ishall. Och nog syns det i tabellen. En seger på 14 omgångar och minus 53.

Det jag försöker säga är att det skiljer mil mellan dessa lag trots att de skuggar varandra i tabellen.

Kuriosa från den gångna helgen lite off topic.
Calle Sahlén frågade Hästen;
- Varför kallas du egentligen för Hästen?
- För att jag har så stor kuk förstås!

Ord och inga visor ...

This is the stats tab
This is the post tip