Hockeydags då Södertälje ska göra upp med AIK, och här har jag min idé klar.

Södertälje kommer från en 3-4 seger efter straffar mot Väsby, och man hämtade in två nya poäng på kontot.
Man gjorde en bra match och Blomstrand stod för ett mål i matchen vilket gör att han nu uppe på 36 poäng efter 40 matcher, och han fortsätter att produceras framåt för laget.

Formen är bra då man vunnit tre av sina fem senaste matcher, och det är ett bra facit, speciellt då förlusterna kommit mot Timrå och Karlskoga.
Kollar man på truppen så håller den en hög nivå då man har spelare som Blomstrand, Carlsson, Bengtsson och Lindbäck i laget, så kvaliteten är bra.

Nu är det hemmamatch som gäller och där har man varit sylvassa under säsongen då man vunnit 16/23 matcher, och med det är bara serieettan Timrå och serietvåan Karlskoga bättre.
Inför denna matchen har man även vunnit åtta av sina tio senaste matcher på just hemmaplan, och då har man även plockat poäng i samtliga matcher, så detta blir absolut ingen lätt uppgift för gästerna.

AIK tog en seger senast då man besegrade jumbon Kristianstad med 3-0, en match man också förväntas att vinna.
Segern var nog extra skön då man innan dess förlorade fyra raka matcher där man hade svaga 4-21 i målskillnad, och det mycket tack vare 0-8 förlusten mot Björklöven.

Man ligger på en åttondeplats i tabellen vilket gör att man slåss för att få spela vidare efter grundserien. Man har dock fem poäng tillgodo där man även har en match mindre spelad, och det är inget jag tror man släpper, speciellt då truppen håller en rätt bra nivå med spelare som Weigel, Holm och Johnsson i spetsen.

Här är det dock bortamatch och där har man inte glänst då man bara vunnit tio matcher på 23 försök, så på resande fot finns det klart mer att önska, och här tror jag att man får det svårt med tanke på hur spelet sett ut på slutet.

Södertälje trivs bra på hemmaplan och då man ställs mot ett AIK som sett svaga ut på slutet så bör segerchansen vara bra, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u till oddset 2.07 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo // TT

This is the stats tab
This is the post tip