Här får se vi topplaget Södertälje ta sig an jumbon Kristianstad, och detta kan väl bara sluta på ett sätt?

Södertälje åkte på en jobbig förlust senast hemma mot Mora där siffrorna skrevs till 1-3.
Detta betyder att det är riktigt tight mellan trean Björklöven (87p), fyran Södertälje (86p) samt femman Mora (84p), så nu gäller det att inte halka ner på femteplatsen, för då mister man hemmafördelen till de avgörande matcherna.

Truppen håller en hög nivå då man har spelare som Blomstrand, Bengtsson, Lindbäck och Carlsson för att nämna några, så det finns en hel del kvalitet i laget.

Nu är det också hemmaplan och trots förlusten senast så trivs man riktigt bra på hemmaplan då man vunnit 17/25 matcher, och här ska man bara vinna matchen och ta tre poäng.

Kristianstad kommer från en 2-1 förlust borta mot Björklöven, ett väldigt bra resultat trots att man inte fick med sig poäng.
Hemmalaget vann dock rättvist, och med lite mer skärpa i avsluten så kunde segern blivit säkrare.
Formen är klart tveksam då man bara vunnit en av sina fem senare matcher, och här bör man få det väldigt tufft.

Man är jumbo i serien vilket betyder att man kommer få spela om att hålla sig kvar i ligan, och det kommer att bli Väsby man ska göra upp med framöver, så motivationen är kanske inte helt på topp.
Truppen håller en svag nivå vilket är något man sett under hela säsongen, och förutom spelare som Pethrus, Levin och Borvik har man inte mycket att komma med.

Nu är det också en ny bortamatch och det är en stor nackdel då man är seriens klart svagaste lag på resande fot, och man har bara vunnit fem av 25 matcher.
Totalt sett har man bara tagit 13 poäng på dessa matcher, vilket är en riktigt svag siffra, och här tror jag man får det oerhört tufft mot ett starkt Södertälje.

Södertälje trivs bra på hemmaplan och då man har klart mer att spela om än jumbon Kristianstad så tror jag att man bara visar sig bäst, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u till oddset 1.85 hos bet365 // TT

This is the stats tab
This is the post tip