Herregud vad det svänger snabbt. Och när jag säger det så syftar jag på mitt eget spelande. Jag inledde säsongen med fem raka vinster och tänkte "herregud" vilken drömstart.. Och det var det ju också, men då ville jag ju inte att det skulle komma fem raka förluster efter det, men det har det gjort, så nu är vi lite back för året, men det ska jag förhoppningsvis vända på nu ikväll! Matchen jag väljer att fokusera på är den mellan de två intressanta nykomlingarna Södertälje och Västervik! Där anser jag att det finns potential i överspelet kvällen till ära och kommer därför spela över 5 mål till @1.95, vilket innebär att om matchen slutar på exakt fem mål får vi insatsen tillbaka. Jag spelar denna med en medelinsats, 3/5U.

Södertälje:
Södertälje kommer till denna matchen fyllda med självförtroende efter att ha tagit 6/6 möjliga poäng i de två inledande matcherna, först borta mot serietvåan från i fjol, Tingsryd och nu senast tog man en blytung seger i derbyt mot kanske det starkaste laget i serien, AIK. Ikväll är det som sagt dags för match nummer tre och man tar sig an Västervik på hemmais. En match som jag tycker är en väldigt öppen historia, två lag som gått upp i Hockeyallsvenskan i år och har gjort det väldigt bra hittills. Södertälje hade väldigt målglada matcher i ettan förra säsongen med ett snitt på 6.91 mål per match. Nu är det givetvis betydligt tuffare motstånd man möter som har bättre försvar, men samtidigt bättre offensiv. I Södertäljes två inledande matcher så har det blivit tre mål i den inledande matchen samt sju mål senast i hemmafighten mot AIK. Publiken är självklart rejält taggade på att få se sitt obesegrade lag hemma ikväll och förväntar sig nog tre poäng. Det känns som att Södertälje kommer ridå på vågen efter de två inledande segrarna och bara ösa ikväll!

Västervik:
Västervik har även dem kommit in i Hockeyallsvenskan med fläkt och fart. Man förlorade dock inledningsmatchen där man stötte på svårast möjliga motstånd, AIK borta, där föll man med 3-1. Men i den senaste hemmamatchen så stod man för en historisk seger då man besegrade Almtuna med 3-0 och vann sin första HockeyAllsvenska match genom tiderna. Det är självklart med ett gott självförtroende som man tar sig an Södertälje borta ikväll och jag tror som jag sa innan i denna rek att vi kommer få se en öppen och fartfylld match där båda lagen vill visa att dem är det bästa laget som gått upp i år. Även Västervik hade målglada matcher förra säsongen då man hade ett målsnitt på 6.31 mål per match.

Inbördes möten:
Lagen har mötts sju gånger och det är Västervik som leder statistiken ganska klart med 5-2 i matcher. Sex av dessa matcher har slutat med 5 mål eller mer och om man tittar på de fem senaste matcherna så har ALLA dessa gått över 5.5 mål och det har totalt varit ett målsnitt på 6.4 mål per match och då pratar vi under ordinarie tid. Med allt detta sagt så tror jag vi har goda möjligheter till att kunna sätta detta spelet!

Match: Södertälje-Västervik
Spel: Över 5 mål
Odds: @1.95
Bolag: Pinnacle Sports
Insats: 3/5U
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

OBS: Jag kommer till 90% chans spela ännu ett spel ikväll, om du vill se det så får du följa mig på twitter där jag heter @SHLGrinder (SHL-Grinder), hörs där!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip