St Louis Blues - Edmonton Oilers

Goalies: Allen (probable) vs Koskinen (probable)

Äntligen är det dags för hemmamatcher för St Louis Blues som fortsätter sätta sig i pressade lägen. Efter en tre matcher lång roadtrip väntar nu 4 raka hemmamatcher och det är nödvändigt för Blues att man gör en bra hemmasvit.

St Louis Blues som endast spelat två matcher på hemmais under mars månad är pressade att börja plocka poäng efter svaga bortamatcher och laget som såg så stabila ut för någon månad sedan har nu ett tuff läge men många lag strax bakom för att sno åt sig slutspelsplatsen. Blues kommer senast från en svag insats mot Buffalo Sabres där man föll med 4-3 efter straffar. Blues kom egentligen aldrig upp i nivå mot ett Sabres som kändes hetare. Man tog tidigt ledningen i matchen och släpper aldrig in Blues i matchen som ständigt fick jobba från underläge. Man gjorde förvisso en stark push i slutet av matchen och tog den till extrahockey men med tanke på hur viktig matchen var för Blues det så får det ses som en svag insats.

Edmonton Oilers är mer eller mindre borträknade från slutspel och laget känns rätt trötta överlag.. Man spelar egentligen inte bra och lever bara på individuella prestationer från superstjärnorna Connor McDavid och Leon Draisaitl och har gjort det mer eller mindre hela säsongen. Det är bara titta på lagets poängfördelning där McDavid har 105 poäng och Draisaitl 91, medan tredje personen Ryan Nugent Hopkins har 59 poäng. Senast mot Vegas blev man återigen överkörda med 6-3 där Oilers endast fick iväg 19 skott på mål. McDavid stod för 2 poäng och Draisaitl för ett mål vilket mer eller mindre är standard men utöver det så är Oilers försvar för dåligt för att stå emot lag som Vegas vilket också sken igenom i tredje perioden.

I natt så börjar alltså Blues sina 4 hemmamatcher och det är verkligen nödvändigt med en bra start här. Man behöver verkligen plocka poäng nu efter en svag roadtrip och man möter ett Oilers som jag inte tycker är bra just nu. Kan man plocka bort McDavid och Draisaitl så är 95% av matchen vunnen och med Blues stora och fysiska spelare borde man kunna lösa detta. Jag kommer därför backa Blues i natt och nattens spel är alltså

Match: St Louis Blues - Edmonton Oilers
Spel: 1
Odds: 1.79
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip