Natten till lördag bjuds vi på toppmatch då trean i western conference St Louis ställs mot trean i eastern conference Washington, och här har jag hittat ett spel.

St Louis fick se sig besegrade av Pittsburgh senast med 5-3 och det trots att man hade en 1-3 ledning med 25 minuter kvar att spela.
Det var framför en sämre tredjeperiod som la grunden till förlusten då hemmalaget var klart bättre i den perioden.
Formen är annars bra då man vunnit fyra av de sex senaste matcherna och då har man bland annat slagit Minnesota, Edmonton och Dallas, lag som håller en hög nivå.

Till skillnad från senast så har man nu hemmaplansfördel av hemmais och där har man vunnit 12/17 matcher samtidigt som man tagit poäng i 14 av dessa matcher, så man trivs helt klart hemma.
Till denna matchen ser man ut att få klara sig utan bland annat Tarasenko, Walman och Bortuzzo och givetvis är det några tunga avbräck.
Man har dock en bred trupp med namn som Kyrou, O’Reilly, Buchnevich och Perron för att nämna några, så det finns tillräckligt med kvalitet för att kunna avfärda gästerna här.

Washington fick stryk av NJ Devils på hemmais senast med 3-4 efter förlängning där Hischier avgjorde för gästerna, och spelmässigt var matchen jämn. Innan dess slog man Detroit med 1-3 så motståndet har varit av den svagare kalibern på slutet.

Man har gjort en bra säsong hittills då man vunnit 20/34 matcher, vilket gör att man tillhör toppen i sin conference. Här är det dock tufft motstånd som väntar och det gäller att man gör en bättre match än senast om man ska kunna vinna matchen.
Man har några avbräck i truppen och senast saknades både Bäckström och Oshie och de är fortsatt tveksamma inför denna matchen, och det vore två riktigt tunga avbräck offensivt.

St Louis trivs bra på hemmais och trots några avbräck i truppen så finns det kvalitet, och här tycker jag att man bör ha en bra segerchans.

Binnington (Unconfirmed) - Samsonov (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT