Dags för den sista gruppspelsmatchen för Sverige som ställs mot Lettland, och här väntar med största sannolikhet en svensk seger.

Efter sex matcher har Sverige tagit fem segrar, och det är bara USA man fått se sig besegrade av.
Bland annat har man slagit Finland och Tjeckien under turneringen, vilket är riktigt starka papper.
Nu senast slog man Norge med klara 7-1 där William Nylander gjorde sin första match, och offensiven höjde sig direkt.

I truppen finns det en stark defensiv även om Oliver Ekman-Larsson lär saknas här. Framåt ser det klart bättre ut sedan Nylander anslutit, men det finns bra kvalitet i spelare som Asplund, Peterson och Wallmark, och mot ett Lettland som inte alls imponerade senast bör en ny seger vänta.

Lettland har vunnit tre av sina sex matcher hittills, och segrarna har kommit mot enklare motstånd som Norge, Österrike och Storbritannien.
Nu senast mot just Storbritannien fick man kriga rejält för att vinna då man låg under med 3-1 i mitten av den andra perioden.
Man lyckades dock vända till 3-4 efter att de tre sista målen kommit i powerplay, men överlag var insatsen inte alls bra, och känslan är att man bara blivit sämre ju längre turneringen gått.

Det finns fortfarande en chans att ta sig vidare till kvartsfinal men då ska Sverige besegras samtidigt som USA ska förlora mot ett Norge som inte har något mer än äran att spela för, något jag ser som osannolikt.

I laget finns det intressanta spelare i Jaks, Balcers, Abols och Kenins, så visst finns det en del kvalitet. Truppen är dock inte särskilt bred och då även NHL-målvakten Elvis Merzlikins klev av skadad senast så har man bekymmer i kassen, och nu när motståndet är stentufft så bör man knappast ha något att hämta.

Sverige har både bättre spets och bredd än Lettland samtidigt som man imponerat klart mer under turneringen, så det är inte mycket som talar för letterna i matchen, och jag tror att Sverige sätter gasen i botten direkt.

Speltips: 1 första perioden och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip