Tappara har skaffat sig 3-1 i matcher inför denna fight, blir det ett avgörande? Har gästerna vad som krävs för att hålla matchserien vid liv? Jag tror mig ha svaret!

Tappara har skaffat sig 3-1 i matcher genom segern senast, en match man också fick hålla nollan i. Förutom senast så har matcherna varit jämna, både spelmässigt och målmässigt. Jag tycker Tappara har en något högre nivå än vad KalPa har, och det är tillräckligt för att särskilja dessa lag i ett slutspel. Hemma har man varit grymt starka och man vann 23 av 30 hemmamatcher under grundserien, ett resultat vi kan jämföra med bortaspelet där man bara vann 16 av 30. Kuusela har inte riktigt kommit upp i nivå av det jag sett, och det är en spelare som kan vara skillnaden mellan vinst och förlust, och jag förväntar mig klart mer av honom. Det positiva är att det inte bara hänger på honom utan att många andra spelare kliver fram och visar vägen!

För Kalpas det är det vinna eller försvinna och pressen kanske kan bli för stor?. Det negativa är att man spelar borta och där vann man inte ens hälften av sina matcher under grundserien. En intressant faktor är att på de 30 hemmamatcherna man hade gjorde man 90 mål, och på de 30 bortamatcherna gjorde man bara 54 mål, det är alltså en skillnad på 36 mål! Nu lyckades man kriga till sig 3-3 efter ordinarie tid på bortaplan senast, vilket jag bara ser som ett olycksfall i arbetet för Tapparas del. Statistiken talar inte heller för KalPa då de sex senaste bortamatcherna mot Tappara förlorats, där fem av dessa kommit redan under ordinarie tid.

Nej, jag får känslan att Tappara avslutar det här och nu, och hoppas man kan få igång även de spelare som haft det lite trögare hittills.

Speltips: 1 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip