Sundsvall är iväg på road trip i de småländska urskogarna. Första anhalten var den totalt intetsägande byn Oskarshamn, och mot alla jordens lagar vad gäller allt så lyckades norrlänningarna lösa en trepoängare - dessutom utan några större bekymmer. Men att det handlade om om prickfri insats från gästerna samtidigt som IKO underpresterade å det grövsta är vi samtliga rörande överens om.
Innan dess hade Sundsvall blivit nollade(!!!!) av Borås(!!!) och slaktade hemma av Västerås, vilket säger mer om Sundsvalls kvalité än vad senaste overkliga insats gjorde.

Och idag väntar Tingsryd. Borta. En fredag. Då kommer bönderna från hemmatrakten ha laddat med hemkört och smuggelbärs hela dagen lång innan det är dags för nedsläpp.
Dackehallen (jo, jag kommer alltid att kalla ladan för Dackehallen) kommer att koka när folket går man ur huse för att se sitt kära lag spela hockey. Och då är Tingsryd faktiskt rätt bra.

Man var nära senast, trots 4-7, att lugga Örebro på poäng hemma. 4-3 ledning med tio minuter kvar innan jättarna från Närke sa i från och visade att man är seriens i särklass bästa lag. Man att vara med så länge mot Örebro säger ändå en del om Tingsryd. Man kan skaka de allra bästa - och borde slå de allra sämsta - varje gång.

Idag kan Sundsvall torska med 5-0 och ändå åka hem till Norrland med hedern i behåll efter de tre poängen i Oskarshamn. Det vet gubbarna om.
Och på samma sätt som SSK åkte ner mätta och belåtna till Ängelholm och förlorade i onsdags - detsamma tror jag Sundsvall gör idag.
Om inte så får man stryk ändå då Tingsryd är klassen bättre.
Allt över 1,35 är sänt från gud.

This is the stats tab
This is the post tip