Tjeckien - Team Europe

Andra omgången i grupp A ikväll när de två sämsta lagen på papperet ställs emot varandra. Team Europe överraskade verkligen många när man skrällslog USA i öppningsmatchen. Och man gjorde det verkligen välförtjänt. Europa visade upp ett disciplinerat försvarspel under hela matchen och gav aldrig USA några riktigt farliga lägen. Man var raka motsatsen av vad man visa upp under träningsmatcherna innan och nu har man satts upp som favoriter att slå detta Tjeckiska lag.

Tjeckien inledde turneringen emot tuffast möjliga motstånd, Kanada. En match som på förhand man inte skulle ha en chans i och mycket väl så blev det så. Kanada och framförallt Sidney Crosby var på rejält spelhumör och man körde över tjeckerna med hela 6-0. Tjeckien har dessförinnan på träningsmatcherna innan turneringen sett helt okej ut där man tog 2/3 vinster genom att besegra Ryssland och Team North America U23.

I och med att Team Europa slog USA i första matchen är man satta som favoriter i denna match, men som jag sa innan är dessa två lag jämbördiga truppmässigt. Tjeckien hade helt enkelt en för tuff motståndare i första matchen medan Europa fick ett nervöst USA utan självförtroende som inte alls nådde upp i nivå. Jag ser matchen som 50/50 trots att Team Europe såklart visat upp bättre spel i första matchen, men ikväll är det ny match och att gå in som favoriter är inte alls samma sak som att spela som stora underdogs.

Bolagen erbjuder hela 2.27 på att Tjeckerna tar hem segern. Jag safe:ar lite och spelar istället dubbelchansen 1X @ 1.75 med 3/6 units hos Betsson

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip