Kvartsfinaldags i OS-hockey för herrar och först ut är Tjeckien som ställs mot USA.

Tjeckien är obesegrade hittils under turneringen och man har visat upp ett fint spel. Man vann med 2-1 i öppningsmatchen mot Sydkorea efter att Dalton gjort en jättematch och hållit siffrorna nere. Sedan blev det seger mot Kanada med 2-3 på straffar, och man gjorde en bra match. I sista matchen blev det seger mot Schweiz, och där vann man 4-1 och två av målen kom i öppen kasse. Överlag ett bra gruppspel och nu har man fått vila sedan Söndag, och kunnat slipa på det som man inte varit helt nöjda med.
Repik leder lagets poängliga med fyra poäng. Man har Francouz och Furch som målvakter, och där tycker jag att man har ett rätt bra målvaktspar, och det krävs för att gå långt i OS. Sedan har man Nakladal, och detta är en back jag håller högt i turneringen då jag tycker han är en av de bättre spelarna i KHL.

USA förlorade två av tre gruppspelsmatcher, och förlusterna kom mot Ryssland och Slovenien, och seger mot Slovakien. Man fick spela åttondelsfinal under tisdagen där man ställdes mot Slovakien. Man vann matchen med 5-1, och kanske att man var något bättre än i mötet under gruppspelet, men jag har fortfarande svårt att fatta tycke för USA. En spelare som jag dock har fattat tycke för är Donato, en collegespelare som tagit för sig ordentligt i turneringen och står på fina fem poäng hittils. I matchen mot Slovakien så stod han för två mål, och hans kedjekamrater Arcobello och Terry stod för ett mål respektive tre assist i matchen, och var de stora hjältarna.

Jag tycker tjeckerna visat upp ett bra spel under turneringen, och med tanke på att USA bara har 24 timmar mellan sina matcher så tror jag Tjeckien är klart mer utvilade inför matchen, och det kan fälla avgörande här.

Speltips: 1 och jag kliver in med 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip