Ishockey-VM drar igång under fredagen och kvällsmatchen spelas i Helsinki Ice Hall där favorittippade Kanada tar sig an Tyskland.

Kanada kliver in i detta hockey-VM som en av guldfavoriterna och detta ihop med bland annat värdnationen Finland. Övriga nationer som spås gå en trevlig VM-resa till mötes är nationer som Tjeckien, Sverige och Schweiz. Tyskland? De är inte bland favoriterna och ska verkligen prestera på topp om de ska gå så pass långt i mästerskapet om de ska vara med att slåss om medaljer.

Ser vi till trupp så är det inga tvivel om att Kanada håller högre klass än motståndarna i denna VM-premiär. Lönnlöven har lirare som till vardags presterar bra hockey i NHL där den största stjärnan kanske är NY Islanders-liraren Mathew Barzal som är en stark poänglirare och just Barzal är helt klart en tänkbar matchvinnare för sitt Kanada i denna VM-premiär.

Tyskland kommer helt klart gå för att knipa en plats bland de fyra bästa och då övriga motståndare i denna grupp är Danmark, Frankrike, Italien, Slovakien, Schweiz och Kazakstan så ska det mycket till för att Tyskland inte lyckas fixa avancemang. De har dock inte samma kaliber på lag som Kanada och det tror jag kommer märkas i denna premiärmatch där Kanada drar det längsta strået redan under ordinarie speltid.

Senast nationerna möttes var i OS-sammanhang tidigare i år och då vann Kanada med 5-1.
Blir det något liknande nu?

Kanadensisk seger?
Ja, men med marginal också?
Ja, jag tror det!

SPELTIPS
Kanada -1 (asian) till 1.70 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip