USA - Kanada

Wow vilket möte vi har här! Enligt mig de två bästa lagen på papperet emot varandra, där ena laget totalfloppade första matchen medan det andra klarade av favoritskapet med glans. USA mot Kanada i en match där USA måste vinna för att ha chans för att gå vidare till semifinal.

USA har jag alltså hållit högt inför turneringen och jag rankade de som det nästbästa laget efter Kanada före turneringen. Man gick in med stort favoritskap i första matchen mot Team Europe men TOTALfloppade och förlorade med 3-0. Lagets stjärnor syntes knappt under matchen och spelare som Patrick Kane måste kliva fram om man ska ha chans mot Kanada.

Kanada däremot visade inga turneringsnerver utan klev ut mot Tjeckien som stora favoriter och man visade alla varför man var det. Sidney Crosby såg oerhört spelsugen ut levererade direkt med mål och fantastiska assist. Matchen slutade 6-0 och det var inte mycket mer man kunde säga än hatten av.

Ja ni kanske tycker jag är helt ute och cyklar här då jag lutar mig mot USA i denna match. Detta pga av två saker:

1. Man kan tycka vad man vill om coach Tortorella, men han har i denna amerikanska trupp tagit ut väldigt många tvåvägsspelare och krigare framför en del spelskickliga forwards. Detta just pga av detta möte. Han vet att Kanada har mer spelskickliga spelare och enda sättet att slå de är att ha en kompakt lag som gör grovjobbet.

2. Detta är som sagt vinna eller försvinna för USA och jag vet att man har kapacitet i laget för att slå Kanada. Lagets stjärnor måste vakna och jag tror man kan ge Kanada en riktigt fight.

Moneyline på USA ger höga 3.60 och kommer testas lågt, men huvudspelet i denna match blir:

USA Hcp +1.5 mål @ 1.90 med 2/6 units hos Betsson

Detta innebär att vi vinner om USA förlorar med 1 mål eller mindre. Dvs vinst vid USA vinst, lika och förlust med 1 mål.

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip