USA - Team Europe

World Cup drar igång imorgon lördag och vi hockeyälskare kan inte annat än jubla!

Jag vänder blicken direkt på första matchen där USA ställs mot det sammansatta laget från Europa, Team Europe!

USA har på papperet enligt mig det näst bästa laget i turneringen efter Kanada och får man bara ihop spelet tror jag att man kommer kunna hota kanadensarna om titeln. Man besitter 4 oerhört skicka linor och rutinerade backar tillsammans med två av NHLs bästa målvakter. Under förturneringen har man visat prov på väldigt fin offensiv där man slagit kanadensarna med 4-2. Dagen efter föll man visserligen med 5-2 mot samma kanadensiska lag. Man avslutade träningsmatcherna med att slå Finland med 3-2. En match där man dominerade finnarna och hade en 3-0 ledning innan man i tredje perioden slog av på takten och släppte in två mål.

Team Europe är i mina ögon tillsammans med Tjeckien de två svagaste lagen på papperet i denna turnering. Team Europe måste jag dock ranka som aningen sämre pga av en faktor då man aldrig innan denna turnering spelat med varandra. Visst har man haft 3 träningsmatcher att spela ihop sig på men det syntes tydligt att när man möter spelskickliga lag som Team North America U23 så ser försvarsspelet ut som en hönsgård. Man föll i båda mötena mot de unga amerikanerna med hela 7-4 och 4-0. Dock avslutade man snyggt mot Sverige där man överraskande vann med hela 6-2 efter att Henrik Lundqvist inte levt upp till förväntningarna i Tre Kronors bur.

Öppningsmatch i World Cup och de kommer vara två taggade lag på isen. Jag ser oerhört fin potential i USA:s offensiv och mot ett virrigt europeiskt försvar tror jag man kommer ha bra chans att hitta nät. Team Europe visade mot Sverige att man besitter offensiv och bör kunna hitta nät minst 2 gånger. VI får 1.80 på Ö 5.5 mål vilket jag ser som ett bra spel och jag testar därför

USA - Team Europe Ö 5.5 mål @ 1.80 med 3/6 units hos bet365

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip