Nu ska de avgöras vilket lag av Väsby och Kristianstad får spela kvar i hockeyallsvenskan nästa säsong, och här har jag en idé.

Väsby förlorade de två första matcherna i denna matchserie, och man var riktigt illa ute. I de två senaste matcherna har man dock tagit två segrar, något som gjort att man nu kvitterat matchserien, och här ska det nu avgöras.

Ett minus till denna matchen är att lagets stjärna Raphael Lavoie är anmäld till disciplinnämnden, men ännu är inget beslut taget. Det skulle dock vara ett klart minus om han inte kom till spel, något vi såg i de två första matcherna då han saknades.

Uppdatering: Ingen avstängning för Lavoie.

Man har i och med de två raka segrarna nu hemmaplansfördel i den avgörande matchen, och det är ett plus. Man har även ett klart mentalt övertag då man hämtat upp ett 0-2 underläge i matcher, och här känns det som pressen helt klart ligger på gästerna.

Kristianstad har inte kunnat avgöra matchserien och istället så har man en tuff bortamatch som ska avgöra lagets öde kommande säsong.
Nu senast förlorade man med 2-3 efter förlängning, så den förlusten var oerhört tuff.

Nu är det som sagt en tuff bortamatch som ska avgöra matchserien och spelet på resande fot har varit lagets stora bekymmer då man under grundserien bara vann 5/26 matcher på bortaplan, så man har absolut satt sig i en tuff sits, och jag tror att man kan få en del problem här.

Väsby kommer till denna matchen med vind i ryggen då man hämtat upp 0-2 till 2-2 i matcher, något som gör att självförtroendet bör vara bättre hos laget, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip