Dags för hockeyallsvenskan att dra igång igen och här ska Västerås ta sig an jumbon Troja/Ljungby, och jag förväntar mig en bekväm seger.

Västerås spelade sin senaste match dagen innan nyårsafton och där blev det seger med 5-1, och hittills har man segrar i 18 av sina 30 spelade matcher.
Sex av dessa segrar har tagits på bortaplan vilket betyder att man vunnit 12/15 matcher på hemmaplan, och här är det just hemmais som gäller.

Jimmie Jansson saknas och det är såklart ett tungt avbräck defensivt. På pluskontot så förväntas Lunsjö och From vara tillbaka i spel och då man även har spelare som Frycklund, Zetterberg, Svensson och Wikman i laget så finns det massor av kvalitet, och på hemmais bör man kunna ta en bekväm seger.

Troja/Ljungby ligger sist i tabellen och hittills har det bara blivit åtta segrar på 30 försök, och på bortais som också gäller nu har det bara blivit tre segrar på 16 matcher.
Man gjorde precis som hemmalaget sin senaste match dagen innan nyårsafton och då blev det en storförlust med 9-1 mot Kristianstad, och spelmässigt såg det inte alls bra ut.

Nu är motståndet återigen riktigt tufft och då truppen håller en svag nivå med undantag för spelare som Öhman, Fröland och Hillding så bör man få det tufft, och känslan är att man väger alldeles för lätt här.

Västerås håller en klart högre nivå än gästerna och då man även trivs ypperligt på hemmaplan så bör man vara numret större, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip