Dags för åttondelsfinalerna i hockeyAllsvenskan att dra igång, och för Västerås del väntar en viktig match på hemmais mot Vita Hästen.

Västerås säsong har varit allt annat än stabil då man förväntades vara ett lag som slogs högt upp i tabellen. Istället har man tillhört den nedre delen, och när grundserien var slut stod det fast att man slutade på en niondeplats, vilket var en besvikelse.
Man avslutade dock grundserien på ett klart bra sätt då man tog fem segrar på de åtta senaste, och utan den avslutningen kunde säsong gärna varit över.

Man börjar matchserien på hemmais och där kommer man med fyra raka segrar, vilket bygger självförtroende.
Ser man på truppen så håller den i grunden även en hög nivå med spelare som Cheek, Robertsson, Zetterberg, Jansson och Lunsjö för att nämna några, så nu är det verkligen upp till bevis då man har klart högre kapacitet än gästerna.

Vita Hästen slutade två poäng före i tabellen och har med det hemmaplansfördel, något som kan visa sig vara avgörande då man varit ett helt annat lag på hemmais då hela 47/69 poäng spelades in hemma. Nu är det dock bortaplan i första mötet, vilket jag ser som ett stort minus.

Marcus Eriksson forsätter leda lagets offensiv och med spelare som Bajkov och Benker där bakom finns det kvalitet, men sett till truppen i stort så är man nivån svagare, och jag tror man får det svårt i första mötet.

För Västerås del gäller det att stepp upp nu när det väntas slutspel och då man möter ett bortasvagt Vita Hästen bör man kunna vinna och koppla grepp om matchserien, och jag väljer att gå på hemmaseger här.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365This is the stats tab
This is the post tip