Västervik möter AIK i måndagens enda match, och här tar jag ställning för hemmalaget.

Västervik ligger på en sjätteplats i tabellen med samma poäng som femman Tingsryd och fyran Karlskoga.
Man har gjort en riktigt bra inledning på säsongen och man har gjort flera bra resultat.

Man kommer från en 1-2 seger borta mot Modo där man gjorde en bra defensiv insats.
Man avgjorde matchen i mitten av den tredje perioden då Tuulola gjorde 1-2 målet. Han blev assisterad av Kapla, en spelare som sett bra ut hittills då han står på åtta poäng efter tio matcher.

Hemmaplan är det som gäller här och där har man vunnit två av tre matcher, och förlusten kom mot Väsby där man tappade 3-1 till 3-4 sista tio minuterna efter man kollapsat.

AIK kommer från en 2-0 seger hemma mot Kristianstad. Matchen var jämn och målen kom i powerplay samt öppen kasse, och nu ställs man mot tuffare motstånd.
Innan dess hade man tre raka förluster, och det krävs uppryckning för att kunna hota här.

Bortaplan är det även här och där har man bara vunnit en av fyra matcher, och där har man sett klart svagare ut än på hemmaplan.
Truppen innehåller dock en del bra spelare, men man har inte fått ut tillräckligt mycket från truppen.

Här kommer ett bortasvagt AIK på besök i Västervik, och jag tror man får det tufft i matchen, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT