Växjö och Linköping ska göra upp under lördagen i Vida Arena, och här tror jag hemmalaget visar sig starkast.

Växjö vann sin senaste match hemma med 4-1 mot Färjestad, och det var den första matchen på 14 dagar.
Hela laget stod för en bra insats och segern var klart rättvis, och det var också lagets sjätte seger i de sju senaste matcherna.

Man placerar sig just nu på en sjätteplats i tabellen och en stor anledning till att man inte ligger högre upp är bortaspelet då det bara blivit sex segrar på 14 försök på resande fot. På hemmais spelar man dock riktigt bra ishockey då man har vunnit 11/16 matcher, och med det är man ligans näst bästa lag på hemmais.

Truppen håller en hög nivå med spelare som Rosen, Persson. Calof, Gynge och Rieder. På slutet har man även plockat in Kellman som stod för två poäng senast, så bredden är även den stark.

Linköping fick med sig poäng i en tuff bortamatch mot Rögle senast där siffrorna skrevs till 2-1, och Ferguson hos värdarna avgjorde efter förlängning.
På slutet har man även gjort det väldigt bra då man i de tio senaste matcherna vunnit sex, men här väntar en riktigt tuff bortamatch.

Truppen har flera skickliga spelare i Little, Russell, Ljungh och Junland som samtliga håller en bra nivå. Man har dock inte samma bredd som Växjö och ser man i de två tidigare mötena mellan lagen denna säsongen så har man förlorat båda och bara gjort ett mål framåt, och känslan är att man återigen får det tufft.

Växjö trivs väldigt bra på hemmais och man har även en klart bättre bredd än gästerna, något som kan visa sig bli avgörande här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip