Växjö har skaffat sig ett järngrepp om matchserien mot Luleå, och här har man läge att avgöra och ta sig vidare till nästa runda.

Växjö gjorde ingen kanoninsats senast och i båda bortamatcherna har man sett rätt bleka ut då man i den första matchen förlorade med 1-0.
Nu senast såg man ut att gå mot en ny förlust men Kossila ville annat då han kvitterade med tre minuter kvar av matchen och man vann senare efter förlängning, en seger som gav 3-1 i matcher, och det var en rejäl smäll för Luleå.
Ludvig Nilsson är avstängd efter en tackling senast, ett avbräck som dock inte påverkar nämnvärt.

Nu är man tillbaka i Vida Arena och där har man varit överlägsna i båda matcherna, och man har även sex raka segrar på hemmaplan där man i fyra av matcherna hållit nollan.
Defensivt är man urstarka men samtidigt finns det hot offensivt i Rosen och Kossila, och här tror jag man slår in matchbollen.

Luleå med skadebekymmer

Hade Luleå vunnit senast hade man kvitterat till 2-2 i matcher och det hade gett klart mer nerv i matchserien. Nu blev det dock en tung förlust efter ett slumpmål i övertiden, och underläge med 3-1 i matcher blir ingen enkel uppgift att vända.
Man har heller inte sett särskilt bra ut borta sista tiden då man förutom de dubbla förlusterna mot Växjö torskat sex av de åtta senaste bortamatcherna.

Backen Andersson samt Komarov saknas fortsatt och med tanke på motståndet så har man inte råd med skador. Senast fick man dock ytterligare bakslag då det låter som både Komarek och Sallinen missar matchen, så med flera offensiva pjäser borta ser man riktigt tunna ut, och man bör få stora problem här.

Växjö har varit urstarka på hemmaplan och med tanke på gästernas status i truppen bör man ha goda chanser att vinna och ta sig vidare till nästa runda, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip