Dags för match mellan seriens överlägset bästa lag, Växjö, på andra sidan står Rögle, Sveriges kanske just nu hetaste lag med tanke på förutsättningarna. Jag tänker mig att motivation möjligen kan störa klass här ikväll och kommer lägga mina pengar på Rögle.

Växjö är ju givetvis otrolig storfavorit här men det skulle inte förvåna mig om Rögle skulle kunna störa dem. Växjö leder serien i överlägsen stil och även fast det inte är helt klart än att man kommer vinna serien så vet alla att man kommer göra det. Enda chansen för att detta inte skulle ske är att Djurgården vinner alla sina resterande matcher samtidigt som Växjö torskar alla sina. Samtliga lag i serien vet att det inte kommer ske. Så min tanke är att det kryper sig på en bekväm känsla för Växjö som inte känner för exempelvis tio omgångar sedan att "man måste vinna". Man vet att även om man tappar poäng här så kommer det lösa sig ändå.

Tvärt om är det för Rögle, Rögle måste vinna för att inte riskera att komma bland de två sista lagen, samtidigt som man kanske har fått lite hopp om att nå en slutspelsplats även om chansen för det är otroligt liten, men det går. Moralen Rögle visat upp under en längre tid nu är så otroligt imponerande och ni kan kalla mig idiot men jag tror inte Rögle alls skulle vara ofarliga i ett slutspel. Ett riktigt krigargäng är dem som fått väldigt många bitar på plats nu, synd för dem att man inte kom igång lite tidigare, då hade det här kunnat bli riktigt roligt.

Rögle har fyra segrar på sina fem senaste matcher och i den senaste matchen slog man Mora på bortais, en seger som var så blytung att det inte går att beskriva med ord, en seger som även betyder att man inte behöver känna samma press som innan att man MÅSTE vinna samtidigt som man egentligen måste vinna, lite luddigt men hoppas ni som läser är med.

Min känsla är att ett motiverat Rögle absolut ska kunna störa ett Växjö som bör känna sig lite bekväma inför denna match.

Lagen möts för tredje och sista(????) gången denna säsong. Rögle var nära i det första mötet men Växjö vann med 4-3, i det andra mötet vann Växjö klart med 3-0 men i den senaste matchen slog Rögle till och vann med otroliga 6-2 på hemmais.

Det är absolut inte dött lopp för Rögle här ikväll. JOBBA RÖGLE!

Match: Växjö - Rögle
Spel: Rögle +1.5
Odds: 2.07
Insats: Flat
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip