Vegas Golden Knights - Washington Capitals

Goalies: Fleury (probable) vs Holtby (probable)

Repris i natt från fjolårets Stanley Cup final och jag tycker nattens match känns väldigt intressant och ska bli kul och se hur Caps studsar tillbaka efter en osannolika kollapsen mot Anaheim Ducks senast. Vegas som sett betydligt sämre ut i år än förra året har hittat spelet på riktigt med bra form just nu och frågan är om man får revansch från fjolårets förlust i Stanley Cup-finalen.

Vegas Golden Knights inledde säsongen på ett rätt rostigt sätt och man såg inte alls lika bra ut som man gjorde hela förra året. Givetvis var Vegas säsong en överprestation förra året och man måste räkna med att Vegas inte kan prestera lika övertygande i år. Dock så har man börjat hitta spelet på slutet och avslutade november mycket bra. Laget har 7 vinster på sina senaste 10 matcher, men senast föll man med 2-1 mot Edmonton Oilers på bortais i en tajt match där man inte kom igenom en storspelade Mikko Koskinen i Oilers mål. Annars så var det en jämn match där Oilers helt enkelt drog längsta strået för dagen.

Washington Capitals har varit fruktansvärt bra under en längre period just nu och även om man hade skador på nyckelspelare syntes det inte på resultaten. Efter Tom Wilsons återkomst har han spelat fruktansvärt bra och gjort mål i hela 6 raka matcher, en svit som förlängdes senast mot Anaheim Ducks. Matchen mot Ducks kändes på förhand riktigt jämn och jag trodde Ducks skulle kunna sätta emot Caps här. Men Washington ville annat och det fina spelet fortsatte och man fullständigt demolerade Anaheim Ducks i första och andra perioden. Laget skaffade sig en övertygande 5-1 ledning och allt talade för två enkla poäng när det osannolika hände. NHL är NHL och släpper man in lag i matchen kan allt hända. Ducks stod för matchen kommande 5 mål och vände matchen i trejde perioden och vann alltså osannolikt med hela 5-6. En förlust jag är övertygad Caps är frustrerade över. 2 tappade poäng och nu beger man sig till Vegas.

Jag vet att Caps åkte till Vegas dirket efter förlusten senast och man har haft tid på sig att förbereda sig noga inför nattens match. Ser vi till Caps spel så hade man 7 raka vinster i ryggen och borde tagit sin 8e senast mot Ducks. Spelet för Caps har verkligen funnits där så jag tycker bolagen värderat nattens match lite väl konstigt. TJ Oshie är gametime i natt och man saknar också duktiga backen Brooks Orpik. Vegas har spelat bra men i mina ögon så är Caps ett bättre lag och formen har även funnit där. Därför ska man inte vara så stora underdogs som man är i natt och jag väljer att spela bortalaget här.