Allettans slutspel rullar vidare och nu är det dags för Visby/Roma att mäta krafterna med Huddinge, ett lag jag tror blir för svårt.

Visby/Roman spelade i den östra hockeyettan under säsongen och där gjorde man det bra som trea och man vann 17 av 22 matcher. Man hade 49 poäng och på hemmaplan förlorade man bara en match på ordinarie tid och det var just mot Huddinge. När det väl blev allettan södra så blev det tuffare serie, och där slutade man på en åttondeplats med sju segrar på 18 matcher. Man har fått gå den långa vägen hit och man har fått möta Dalen i en tuff matchserie man vann med 2-1, där man sedan slog ut Vimmerby i två raka matcher.

Huddinge vann hockeyettan östra och vann 19 av 22 matcher. På bortaplan förlorade man två matcher, men ingen av dem kom på ordinarie tid, så man visar också att man hanterar spel utanför sin borg. Vidare i allettan södra så imponerade man och vann 14 av 18 matcher och tog förstaplatsen med 40 poäng, en poäng före Kristianstad.
Av de lagen som är kvar så är Huddinge och Kristanstad de klart starkaste lagen och den enda nackdelen är väl att man inte spelat match sedan 25 februari, det tack vare att man gick hit direkt. Jag kan dock inte se att man ska vara ur matchform, utan man har kunnat slipa på det man inte tyckt varit så bra som man velat.

Kollar vi inbördes möten denna säsong så vann man varsin match i hockeyettan östra, Huddinge med 1-4 borta och Visby/Roma med 4-5. I allettan när mer stod på spel var Huddinge det klart bättre lagen och vann båda mötena, det ena med 9-2 och det andra 2-4.
Under allettan så såg vi Huddinge ha 28% i PP vilket är en bra siffra och i boxplay låg man i topp med 89,13%. Kikar vi på Visby/Roma så hade man 17,54% i PP och 77,03% i boxplay, vilket mycket väl kan fälla avgörande i denna matchserie.

Speltips: 2 och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip