Hallå vänner, det var inte igår man satt och rekade. Sommaren är över och hockeysäsongen drar snart igång på allvar i Sverige. Men först är det lite träningsmatcher som ska avverkas. Idag spelas en del matcher, det största värdet fanns på Mora tidigare idag, men den droppade som en sten så hann inte reka denna. Men istället ger jag mig in på matchen mellan Vita Hästen och Örebro. Jag anser att det är ganska så klar klasskillnad mellan lagen och kommer därför idag testa Örebro över 3.5 mål till 1.98 hos Unibet med 2/5U. Kommer mest troligt inte ligga ute med högre insatser pga att det just är träningsmatcher vi pratar om där mycket kan hända.

Vita Hästen:
Vita Hästen slutade på en 11:e plats i fjolårets säsong av Hockeyallsvenskan. Med andra ord ett mediokert allsvenskt lag och inför denna säsongen skulle jag inte vilja påstå att man förbättrat sitt lag så värst mycket. Jag tänker mig ett liknande Hästen denna säsongen som förra. Vita Hästen kommer ikväll med ett lag som inte alls är sammansvetsade. Inte för att något lag kanske klaffar till 100% redan på försäsongen, men detta lag har verkligen inte spelat ihop mycket. Man kommer dessutom med tre stycken juniorer till denna match. Två backar, Alexander Bjurman och Oskar Jacobsson. Även forwarden Linus Karlsson får chansen ikväll. Vita Hästens försäsong har varit väldigt tung. Två förluster mot seriemotståndaren Oskarshamn med 3-4 samt 3-1. Förlust mot Karlskoga med 2-1 efter OT och dubbla förluster mot nykomligen Södertälje med 2-3 (P) och 5-3. Den enda segern man lyckats knipa under försäsongen är mot division-ett-laget Skövde där man lyckades vinna med 4-2. Men andra ord har man fem förluster på de sex spelade försäsongsmatcherna. Även oroande att man inte lyckats vinna mot något Hockeyallsvenskt lag utan bara mot Skövde. Idag ställs man alltså mot ett SHL-lag, det borde bli oerhört tufft.

Örebro:
Örebro kommer till matchen med några tunga avbräck men det borde inte vara någon större fara. Försäsongen har väl inte varit guld och gröna skogar för Örebro heller men man har trots allt vunnit lite matcher och tryckt in lite puckar! Tre segrar på fem matcher har det blivit för Örebro. Man har vunnit de två senaste matcherna, först mot Poprad borta med 5-0 och nu senast besegrade man Leksand hemma med 4-3 efter straffar. Ikväll möter man Vita Hästen och nu ska verkligen allting börja stämma, det måste göra det med tanke på att dem bara har två träningsmatcher kvar efter denna innan SHL 2016/2017 börjar. Man möter samarbetsklubben denna kväll så jag tror inte att det blir en så ful match, det borde bli en ganska välspelad historia där jag tror båda lagen kommer bjuda till så spjällen bör vara öppna. Detta kan bädda för en målrik match, jag väljer dock överlinan på Örebro istället för totallinan med tanke på att Hästen har lite problem just nu.

Match: Vita Hästen-Örebro
Spel: Örebro Ö3.5 mål
Odds: 1.98
Insats: 2/5U
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00
Visas på Cmore

OBS!!

Det kommer komma ett långt inlägg från mig innan säsongen drar igång på riktigt med mina tankar inför denna säsong samt några långtidsspel. Fram till dess, ha det bra och GL vid rygg ikväll!

Twitter: SHL-Grinder (@SHLGrinder)

Keep Moving Forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip