Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks

Goalies: Hellebuyck (probable) vs Forsberg (confirmed)

Winnipeg Jets återvänder äntligen hem efter en riktigt lång roadtrip på 6 matcher. Resultatet blev 3 vinster och 3 förluster för Jets som ändå får ses som en godkänt resultat sett till att lagets styrka är på hemmais. Man inledde roadtrippen extremt bra med 3 raka vinster men avslutade med 3 tunga förluster där man ställdes mot riktigt tufft motstånd i form av bland annat Washington Capitals och suveräna Nashville Predators. Senast föll man alltså med 3-1 mot Preds i en match där man vilade Hellebuyck då laget var B2B efter 3-2 förlust mot Caps natten innan. Egentligen inte mycket att säga utan resultaten var relativt väntade enligt mig, och nu har man fått vila för att komma hem laddat inne i Bell MTS Place!

Chicago Blackhawks har jag reket emot ett flertaget gången den här säsongen med all rätt. Laget är inte på samma nivå som man varit under de senaste åren och som jag sagt många gånger finns inte glöden där i år. Inget slutspel har gjort att jag tycker många av laget stjärnor hänger med huvudet och inte presterar på den nivå man förväntar sig. Det hänger väldigt ofta på de unga spelarna är taggade och kan prestera och då brukar man få med sig sina ledare. Laget är annars väldigt tunt och backuppsättningen är väldigt svag i år då spelare som Keith och Seabrook börjar bli till åren och inte alls varit på samma nivå denna säsong. Detta har gjort att man ofta gör jobbet svårt för Anton Forsberg som inte heller är en målvakt som ”räddar” laget när motståndarna får så många lägen. Senast lyckades man dock ta 2 poäng hemma mot Boston Bruins. En match som man lyckades vinna pga att Z.Chara tog en 2+2 med 4 minuter kvar av matchen. Hawks lyckades bryta dödläget vid 1-1 med ett mål i PP och 3-1 kom precis efter andra utvisningen var verkställd.

Som sagt återvänder Winnipeg i natt till sin hemmaborg där laget varit nästintill ostoppbara denna säsong. Man är sjuka 24-7-2 hemma och det råder ingen tvivel om att man är ett bättre lag än Hawks i år. Man har sin bästa forward i Patrik Laine i toppform och egentligen har hela laget presterat. Med tanke på klasskillnaden och Jets behov att bryta förlustsviten för att hitta en bra känsla inför slutspelet så tror jag på klar hemmaseger här.

Jag kommer spela

Match: Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks
Spel: 1
Odds: 2.00
Insats: 3/7u
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip