Strålande inledning på året i söndags från Tour de Ski, hoppas bygga vidare på det idag.

10 klassiskt för både herrar & damer väntar. Värt att nämna är att tävlingarna går från hög höjd till låg höjd i Oberstdorf så det kan skilja sig en del i prestationerna mot i helgen.

Herrar kl.11:45
Nu med individuell start så gynnar det såklart starka åkare.

Där är såklart Niskanen normalt den starkaste och en ”normal” säsong hade han stått under @2 här utan ryssarna. Men han har haft Covid under hösten(innan Ruka) vilket gjorde att han kom igång sent med den tuffa träningen, men nu när oddset är som det är lockar det ändå. För han gjorde ändå ett bra lopp härom dagen när han körde upp sig ordentligt, orkade inte riktigt sista kilometern(väntat) men den genomköraren borde ge honom några procent till här. Och dessutom var Niskanen en av få som hoppade över att förbereda sig på hög höjd så att det flyttas ner på låg höjd bör gynna honom mer än övriga. Så trots dåliga förberedelser var han åttonde snabbast i jakten bara 15 sekunder från de bästa. Med individuell start, låg höjd och den genomköraren i kroppen tror jag Niskanen är med och gör upp om det.

Klaebo verkar vara i bra form igen och måste spelas, oddset är ändå godkänt trots favorit.

Krueger gjorde ett överraskande starkt lopp i jaktstarten. Trots att inte klassiskt är hans favorit var det faktiskt han som lyckades skapa en lucka i den större klungan bakom topptrion, och lyckas han med det i en jaktstart är formen riktigt bra. Trots klassiskt igen är han med högt uppe i listorna med den formen. Gillar Kambis odds på att han slår Roethe & Holund.

Krueger får också ett spel på totalsegern, kanske inte troligt att han bryter ner Klaebo men han kommer mest troligt vara ikapp Klaebo i totalen efter jaktstarten på 20 km i nästa lopp och han kan plocka mycket på Klaebo i sista backen till helgen. Hur som är oddset på att han vinner Tour de Ski utöver Klaebo lockande, tycker Golberg överskattas lite.

Moch finns i en h2h mot Cyr och Vuorela. Lita samma som med Krueger, gillar fristil bättre men formen är så pass bra och då gör han det bra även i klassiskt.

En dubbel blir Holund(stabil) mot en Iversen som var bedrövlig senast, förvånad att Iversen ens fortsätter tillsammans med Poromma mot Calle. Poromaa såg stark ut i jaktstarten och verkar vara i bättre form än Calle.

Spelen
Niskanen vinna @ 5.50(2/5U)
Niskanen topp-3 @ 2.25(4/5U)

Klaebo vinna @ 2.50(3/5U)

Krueger topp-3 @ 3.75(1/5U)

Krueger-Roethe-Holund(Kambi)
Krueger bäst av de tre @ 2.75(3/5U)

Moch-Cyr-Vuorela(Kambi)
Moch bäst av de tre @ 1.75(4/5U)

Dubbel
Holund före Iversen
Poromaa före Halfvarsson
@2.32(4/5U)

Krueger vinna Tour de Ski @ 7.00(1/5U)
Krueger vinna Tour de Ski utöver Klaebo @ 2.75(4/5U)
Krueger topp-3 i Tour de Ski @ 2.00(5/5U)


Damer kl.14:45
Nämnde Niskanen häromdagen och det står såklart kvar. Gjorde en brutal jaktstart där hon var över 20 sekunder bättre än Hennig, Kalvaa och Frida. Fick @2.50 härom dagen när jag skrev ut den, nu nere i runt @2.20 vilket fortfarande är spelbart. Oddset på att hon når topp-3 i touren totalt är också väldigt bra.

Hennig & Frida håller jag lite högre än Kalvaa så topp-3 på Hennig är spelbar.


Niskanen vinna @ 2.50(5/5U)

Niskanen topp-3 i Tour de Ski @ 2.20(5/5U)

Hennig topp-3 @ 1.83(3/5U)

Dubbel
Niskanen före Hennig
Slind före Dahl
@ 2.24(4/5U)


Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip