Stafett damer VM
Dags för stafetten över 4*5 km. Lite kortare än de 7.5 km man kört i världscupen vilket gör att det blir högre fart och mer av ett maxlopp än tidigare.

Efter Sundling svaga lopp över 10km som kostade undertecknad en del petas hon av Maja på sista sträckan, modigt av landslagsledningen men också helt rätt.

Sverige: Ribom, Andersson, Karlsson, Dahlqvist
Norge: T.Udnes.Weng, Slind, Östberg, Kalvaa
USA: Swirbul, Brennan, Diggins, Kern
Tyskland: Gimmler, Hennig, Fink, Carl
Finland: Matintalo, Niskanen, Pippo, Pärmäkoski

Övriga lag ska inte ha ngt med topp-5 att göra.

På första sträckan tror jag Swirbul är den som tappar av topplagen. Hon var inte topp-30 i klassiska sprinten och är inte lika stark som övriga topplag. Weng & Ribom gör upp om segern där jag tycker värdet ligger på Weng.

Sen blir det upp till Ebba att försöka göra ngt på andra sträckan men Slind, Hennig & Niskanen är starka åkare. På 5 km tror jag inte Ebba lyckas göra så mycket och är Norge med efter två sträckor är jag rädd att de vinner. På en sista sträcka håller jag Kalvaa högst, bra i sprintstafetten och håller hon upp tempot kan det mycket väl bli så att Maja inte orkar tillslut. Värdet för mig ligger på Norge.

USA tror jag som sagt tappar på första och sen blir det lite för långt fram. Fördel Tyskland i kamp om medaljerna. Fink som ska vara det svaga kortet gjorde ett bra lopp över 10 km.

Matintalo ska kunna slå Swirbul ordentligt på första sträckan. Brennan kör inte ifatt Niskanen och då kommer Diggins få kämpa på tredje. Liten fördel Finland i h2h mot USA.

Min ranking utifrån oddsen
1. Norge
2. Sverige
3. Tyskland
4. Finland
5. USA
6. Italien
7. Frankrike

Norge vinna första sträckan @ 2.80(2/5U)
Norge vinna @ 3.50(4/5U)

Tyskland topp-3 @ 1.80(4/5U)

Finland före USA @ 2.00(2/5U)

Dubbel
Norge före Tyskland
Italien före Frankrike
@ 1.96(5/5U)


Trevlig dag!
This is the stats tab
This is the post tip