Storslalom herrar Sölden

Dags för herrarna att dra igång säsongen. Helgen inleddes med att 23-årige Braathen meddelade att han avslutar karriären, förvånande och en profil mindre i den här sporten.

Odermatt vann både 2021 & 2022, 2020 var han tvåa där Braathen vann så att Odermatt gillar backen här är det inget tvivel på. Avslutningen på Söldens storslalom är flack och få är så snabba i de partierna som Odermatt är. De Storslalomåkare som är mer åt teknikhållet(slalom/storslalom) ska tappa i den delen.

Ser man på förra årets tävlingar var Odermatt i en klass för sig. Hann vann sju tävlingar av tio och var på pallen i nio av tio. Hann vann dessutom flera av tävlingarna med stor marginal, i just Sölden vann han med 76 hundradelar och fyra av de sju segrarna vanns med minst sju tiondelar. Dessutom såg vi i damernas race under lördagen att det blir stora tidsskillnader och det går att göra mycket i den här backen. Med dom siffrorna är oddset på en klar segermarginal alldeles för högt.

Meillard visade ett par gånger förra året att högstanivån finns där. Hann vann en av tävlingarna som Odermatt inte vann och hade flera andra bra tävlingar på gång men tyvärr kom det något misstag för mycket vilket gjorde att resultaten inte blev så bra som åkningen visade. Med tanke på högstanivån som finns är chanserna goda på topp-3.

Odermatt fortsätter vara överlägsen

Odermatt ska vara större favorit med tanke på segerprocenten han har och med tanke på att han vann med stor marginal 40% av racen förra säsongen måste spelet på segermarginalen testas.

Odermatt vinna @ 1.72(4/5U)
Segermarginal på 0.60 sekunder eller mer @ 4.50(3/5U)

Meillard topp-3 @ 3.25(2/5U)


Trevlig söndag!
This is the stats tab
This is the post tip