Tour de Ski

Dags för Tour de Ski som avslutas nästa helg med den klassiska klättringen. Utan de ryska åkarna kommer Klaebo leka hem touren. Lite mer öppet på damsidan nu när inte Johaug är med.

Herrarna totalt
Bakom Klaebo är det relativt öppet. Den som är en tillräckligt bra klättrare och som kommer vara med högt upp genom hela touren är Golberg. Han bör vara närmast Klaebo.

Finns starka klättrare i Krueger & Röthe på sista sträckan, frågan är bara vad de tappat i sprintloppen på väg fram dit mot tex Golberg & Calle i kampen om platserna bakom Klaebo. Det finns en jaktstart på 20 km fristil som fjärde tävling och där kommer Krueger/Röthe mfl kunna hämta in det man tappat i de inledande tävlingarna så jag tror man är med bra inför de sista tre tävlingarna. I klättringen kan Krueger och Röthe ta minuten på de som är starka sprintåkare som tex Calle och det bör kunna räcka upp på pallen. Av Krueger och Röthe håller jag Krueger aningen högre men båda får spel.

Mellan svenskarna håller jag dock Calle högre än Poromaa, Calle bör kunna ha ett bra försprång i sprintarna och han har matchat Poromaa i distansloppen i år.

Golberg topp-3 @ 2.50(4/5U)
Krueger topp-3 @ 3.50(3/5U)
Röthe topp-3 @ 3.50(2/5U)

Calle Halfvarsson före Poromaa @ 1.75(4/5U)


Damerna totalt
Diggins hade en dålig klättring förra året men året innan tvåa upp för backen bara sekunder bakom Ebba, vann då touren enkelt. Det står nog mellan Diggins & Frida där man inte riktigt vet vart Frida står när det kommer till klättringen, hon kommer säkert göra ett bra lopp men jag tror det passar Diggins bättre. Frida har också en tendens att inte hålla ihop det med många tävlingar på få dagar, för mig är Diggins favorit.

Tiril Udnes Weng 10a i touren förra året. Men då med två ryskor och Ebba framför sig. Dessutom är hon betydligt bättre i år så många av de som var före henne i totalen förra året(Pärmäkoski, Niskanen, Stadlober mfl) tror jag hon slår enkelt i år.

Diggins vinna @ 2.75(4/5U)

T. Udnes Weng topp-3 @ 2.75(4/5U)


Dagens sprint

Herrar
På herrsidan bör Klaebo hittat tillbaks efter att ha förlorat senast. Hade varit förkyld & lär vara starkare nu. Närmast återigen kommer Pellegrino vara, han har visat bra form och gillar banan här.

Hemmaåkarna Grond & Riebli har gjort bra lopp i år och ska kunna vara med och ta sig vidare från kvartsfinalen med en ok lottning.

Pellegrino vinna utöver Klaebo @ 2.10(3/5U)

Grond topp-3 @ 15.00(1/5U)
Grond topp-6 @ 5.50(2/5U)

Riebli topp-12 @ 2.10(3/5U)


Damer
Faendrich har varit riktigt bra och på hemmaplan är hon min klara favorit. Diggins också med fin form och var på pallen senast man körde här för två år sedan.

T. Udnes Weng med bra form, fyra i senaste sprinten där hon missade pallen i sista stavtaget. Högt upp igen.

Carl tror jag blir överraskningen. Femma i fristilssprinten i Lillehammer och kommer vara högt uppe även idag.

Faendrich vinna @ 2.40(3/5U)

Diggins topp-3 @ 1.75(3/5U)

T. Udnes Weng topp-3 @ 2.25(3/5U)

Carl topp-6 @ 4.00(2/5U)
Carl topp-12 @ 1.85(4/5U)


Gott Nytt År!
This is the stats tab
This is the post tip