Nytt år, hoppas ni hade en trevlig nyårsafton!

Nytt år även för spelandet, vi hoppas inleda 2023 bra.

Idag jaktstarter i Tour de Ski, 10 km klassiskt för både herrarna & damerna.

Damer
Det finns några starka klassiska åkare i Frida, Kalvaa. Men jag har ändå svårt att se att de ska spräcka täten när de kommit ifatt de framför. Frågan är hur snabbt det går, risken är att Niskanen en bit bakom drar med sig ett gäng och att dom blir många i täten men även om det händer kommer de som startat längst fram ha mest krafter kvar. Både Frida & Kalvaa är tillräckligt starka i spurten för att ha goda chanser. Det kommer gå snabbt sista kilometern och då tror jag Frida är starkast.

Skrällen i loppet ska kunna bli Faendrich. Vunnit en sprint i klassiskt och visade toppform i loppet under nyårsafton där hon dominerade sprinten. Har också visat att hon står sig bättre på distansloppen i år också. Tror som sagt på klunga länge och har hon bara krafter kvar sista kilometern är det få som plockar ner henne.

Frida vinna @ 2.10(4/5U)

Faendrich vinna @ 15.00(1/5U)
Faendrich topp-3 @ 3.50(3/5U)


Herrar
Intressant att se hur Klaebo tar sig an denna. De närmast bakom är sprintåkare så han har en chans att dra iväg ensam direkt för att inte bjuda in övriga. Tar han det lugnt finns starka åkare minuten bakom och då kan det ganska snabbt vara en stor klunga.

Blir det en spurtuppgörelse och Klaebo på ngt sätt är inblandat i ngt strul i slutskedet(vilket inte är omöjligt om det är en stor klunga) är det väldigt öppet, då kan Pellegrino ha goda chanser eftersom han bör fått en bra resa långt fram.

En h2h som är intressant är Toenseth mot Poromaa. Individuell start & Toenseth hade varit favorit men nu är den helt öppen. Båda kommer göra allt för att plocka in på sprintåkarna och lär hålla ihop, när det ska avgöras är denna helt 50/50. Kambi har @2 på Poromaa vilket ligger mer rätt, bet365 med @2.50 måste testas.

Calle såg inte ut att ha superformen igår men han ska definitivt kunna slå Niskanen som dels blivit pappa men också haft Covid under hösten så han ligger långt efter med träningen. Calle används i h2h-dubbel med Pellegrino.

Pellegrino vinna @ 26.00(1/5U)

Poromaa före Toenseth @ 2.50(3/5U)

Dubbel
Pellegrino före Skar
Calle Halfvarsson före Niskanen
@ 2.25(4/5U)


Inga marknader än på topp-3/topp-6 osv. Fyller på om de öppnas och ngt av värde hittas.


Uppdatering
Ett par nya marknader har öppnats under natten.

Damer
Lotta Udnes Weng topp-6 @ 1.85(4/5U)

Herrar
Golberg vinna utöver Klaebo @ 2.00(3/5U)
Pellegrino vinna utöver Klaebo @ 6.00(1/5U)

Hörs!

This is the stats tab
This is the post tip