Vinterstudion lördag

Dags för Tour de Ski, alltid kul och ofta med bra spelvärde!

Spel på hela Tour de Ski
En del sjukdom runt om i de olika nationerna, tex är Klaebo borta från årets tour vilket öppnar upp det.

Damer
2 sprintar & 5 distanslopp i årets Tour de Ski. Det bör ge Ebba en god chans mot Diggins. Ebba testades positivt för Covid under jul och det är såklart ett frågetecken men hon har varit frisk i några dagar nu och bör kunna bli bättre & bättre under touren. Viktigt att hon kvalar in topp-30 i första sprinten för att inte tappa för mycket, då är chanserna väldigt goda. Touren avslutas som bekant med att klättra upp för backen i Val Di Fiemme, förra året vann Claudel upp för backen men då var Ebba inte med. 2022 var Ebba klart Snabbare än Claudel och också klart före Diggins.

Brennan har visat riktigt bra form i år och är min skräll i år om Ebba inte är hundra.

Ebba vinna Tour De Ski @ 4.00(4/5U)

Brennan vinna Tour De Ski @ 11.00(1/5U)


Herrar
Ingen Klaebo så väldigt öppet. Klaebo vann touren förra året minuten före Krueger & sen följde Holund & Pellegrino. Holund, Krueger & Klaebo inte med så nu är Amundsen(med all rätta) klar favorit. Allround där han är den distansåkare som är bäst i sprint. Han ska vinna utan strul men oddset ospelbart.

Tittar man bakom tror jag Toenseth är närmast. Golberg ingen vidare klättrare och Toenseth har visat riktigt bra form i år.

Pellegrino har blivit starkare på distans och kommer ge allt på hemmaplan i sista backen, han kan vinna om det strular nånstans för norrmännen. Båda sprintarna går i fristil vilket också gynnar Pellegrino.

Toenseth vinna Tour De Ski @ 11.00(2/5U)

Pellegrino vinna Tour De Ski @ 26.00(1/5U)


Tävling 1, sprint damer & herrar fristil
Kval kl.12:00
Finaler kl.14:30

Damer
Skistad, Svahn & Ribom klart bäst i senaste sprinten i fristil. Sundling vill också blanda sig i men jag tror Skistad är för stark. Vann senast och visade i slutet av förra säsongen att hon är bäst när hon vann allt i slutet. Nu har hon den formen igen & blir svår för svenskorna.

Av svenskorna håller jag Ribom högst.

Diggins är vass i fristil. Är hon smart väljer hon kvartsfinal 4 el 5 för enklast väg till finalen vilket betyder mycket i totalen. Gillar oddset på topp-6 där.

Skistad vinna @ 2.75(3/5U)

Ribom före Sundling @ 1.90(3/5U)

Diggins topp-6 @ 2.10(4/5U)


Herrar
Utan Klaebo öppet. Chanavat klart bäst av övriga senast när han var tvåa bakom Klaebo. I finalen var fyra norrmän 3a-6a i form av Amundsen, Taugboel, Jenssen & Valnes. Av de fyra står Valnes orimligt högt, kanske för att han slutade sexa efter strul i finalen men han var tvåa i både kvart & semi men framförallt underskattas han i fristil. Ja han är klart bättre i klassiskt men han är vass även i fristil. Utan Klaebo kan han mycket väl vinna.

Edvin Anger är bra i fristil. Kvalade bra i Trondheim men åkte ur i en tuff semifinal. Har absolut goda chanser att nå en final.

Chappaz har mycket kapacitet i sig men strular ofta till det. Med en överkomlig kvartsfinal ska semifinalen kunna nås.

Valnes vinna @ 21.00(2/5U)
Valnes topp-3 @ 3.25(3/5U)

Anger topp-6 @ 2.50(3/5U)

Chappaz nå semifinal @ 3.50(2/5U)


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip