Vintersport söndag

Ett litet plus på skidskyttet och ett litet plus på längdskidorna men det alpina gick åt fel håll(främst damerna) vilket gjorde att lördagen backade. Det tar vi igen idag.

Storslalom herrar kl.10:00
Odermatt är överlägsen i grenen men nu är han nedtryckt till 1.50 vilket är rimligt men tyvärr inget spelvärde. Han kommer mest troligt inte vinna hela säsongen och är det ngn gång han har lite emot sig är det väl idag när han kommer direkt från farttävlingarna och inte tränat storslalom senaste dagarna.

Bakom är det öppet men de två jag tycker sticker ut är Feller & Braathen, fin form på båda två.

De Aliprandini har åkt ut i två av två storslalom i år så svårt att veta vart han står. Men grundkapaciteten finns och oddset på topp-6 är väl högt.

Skulle Odermatt vinna vilket ändå är troligt ligger värdet klart i att segern blir stor(som vanligt), därav värde på klar segermarginal. Fungerar såklart även om ngn annan hittat segern.

Feller vinna @ 11.00(1/5U)
Feller topp-3 @ 2.75(3/5U)

Braathen vinna @ 17.00(1/5U)
Braathen topp-3 @ 5.00(2/5U)

De Aliprandini topp-6 @ 4.00(2/5U)

Segermarginal på 0.60 sekunder eller mer @ 2.62(3/5U)


Super-G damer kl.11:30
Goggia överlägsen som väntat i störtloppet. Inte lika klar i Super-G men tycker ändå värdet är på Goggia. Förra året kördes ett ”riktigt” och ett förkortat Super-G här och i det ordinarie racet var hon och Gut-Behrami klart bäst, Gut-Behrami känns inte lika stark just nu så Goggia är min klara favorit.

Shiffrin har gjort helt ok störtlopp och blir farlig. I det förkortade störtloppet härom dagen(vilket påminde om en Super-G) gjorde Brignone ett riktigt fint lopp, nu med än mer sväng i banan borde hon vara med högt upp i listan.

Mowinckel är allround och normalt stark i Super-G.

Goggia vinna @ 2.62(4/5U)

Shiffrin topp-3 @ 4.00(2/5U)

Brignone topp-3 @ 3.50(3/5U)

Mowinckel topp-6 @ 3.00(2/5U)


Längdskidor damer 20km fristil kl.10:45
Ingen Frida och ingen Ebba. Det enda loppet i fristil med intervallstart som körts i år vann Diggins och utan svenskorna ser jag inte Diggins förlora. Diggins var dessutom närmast Johaug här förra året och trivs uppenbarligen med de lite speciella förutsättningarna i Davos.

Hennig gjorde också ett bra lopp i Davos förra året och var närmast Diggins i Lillehammer. Tror hon slår Brennan som brukar trivas här men som visat lite sämre form i år.

Claudel ett helt ok lopp i Lillehammer men trivs med de här förutsättningarna och gjorde ett bra lopp i Davos förra året.

Diggins vinna @ 2.75(5/5U)

Hennig topp-3 @ 3.50(3/5U)
Hennig före Brennan @ 2.00(4/5U)

Claudel topp-6 @ 2.37(3/5U)

Dubbel
Diggins före Kalvaa
Niskanen före T. Udnes Weng
@ 2.25(5/5U)


Längdskidor herrar 20km fristil kl.13:15
Krueger överlägsen här förra året, över 20 sekunder före Klaebo och Ustiugov som var närmast bakom. Krueger dessutom med bra form när han senast gick ifrån i stafetten i Beitostölen. Älskar att gå själv och ingen ska kunna hänga med.

Bakom är det väldigt öppet. Klaebo har varit förkyld och är nog inte i toppslag, vilket om inte annat syntes på upploppet i sprinten. Musgrave har bra form och får spel trots ett dåligt lopp här förra året.

Moch gjorde ett ok lopp i Davos förra året och den unge tysken bör bli bättre & bättre för varje år. Dagens överraskning?

Krueger vinna @ 2.25(5/5U)

Musgrave topp-3 @ 2.75(2/5U)

Moch topp-6 @ 6.00(2/5U)
Moch topp-10 @ 2.75(4/5U)


Skidskytte masstart herrar kl.12:10
Årets första masstart där det viktiga blir att hålla ihop skyttet när det smäller mycket runt omkring.

Märkliga åktider igår där förutsättningarna med det isiga underlaget var väldigt dåliga, förväntar mig att arrangören får till underlaget och att vi får mer ”normala” åktider idag. Igår var det alltså bara skidmärket som avgjorde, alla som åkte på Fischer(över hälften) var chanslösa och såg ut som Bambi… Atomic med sina vassa kanter var överlägsna där Finello var snabbast av alla och Gasparin åkte upp sig ordentligt, bland det märkligaste på länge att märke avgör helt. Måste ha fått ordning på banan idag bara.

Laegreid är i toppform och stark på vallen, där finns värde då Thingnes Bö var mänsklig igår.

Jacquelin har missat väl många på vallen de här dagarna men då har oddsen på honom tickat upp till detta race, måste bara plocka honom då kapaciteten är där.

Även Samuelsson visar fin form och kommer vara med högt upp.

Laegreid vinna @ 4.00(3/5U)

Jacquelin vinna @ 13.00(1/5U)
Jacquelin topp-3 @ 3.50(4/5U)

Samuelsson topp-3 @ 3.00(3/5U)


Skidskytte masstart damer kl.14:15
Helt öppet här där vi haft många olika åkare topp-3 under säsongen.

Simon & Tandrevold visar bra form, både på vallen och i spåren.

Elvira visade att hon är svårslagen när hon har en bra dag på vallen men så osäkert som det sett ut stora delar av säsongen tycker jag inte hon ska vara så klar favorit. Vittozzi är i bra slag och kan mycket väl slå Elvira.

Simon vinna @ 4.75(3/5U)

Tandrevold topp-3 @ 3.00(3/5U)

Vittozzi före E.Öberg @ 2.30(3/5U)


Trevlig fjärde advent!
This is the stats tab
This is the post tip