Vinterstudion lördag
Alpina säsongen tar fart på riktigt med både Slalom & Störtlopp idag.

Slalom damer från Levi
Första åket kl.10:00
Andra åket kl.13:00

Shiffrin inte så vass som jag trodde i Storslalomen i Sölden. Gut-Behrami & Brignone bäst men de två hävdar sig inte i Slalom.

Vlhova var trea i Sölden och visade upp bra form, i mina ögon är Shiffrin för stor favorit här och då är värdet på Vlhova efter att hon visat att formen är där direkt.

Det kördes dubbla Slalom från Levi förra året där Shiffrin vann båda så såklart ska hon vara favorit men efter Sölden tycker jag inte hon ska vara så stor, dessutom mindre marginaler i Slalom och det var inga överlägsna segrar förra året. För ett året sedan vann Shiffrin första loppet 16 hundradelar före Swenn-Larsson & andra loppet 28 hundradelar före Holdener. Mitt val Vlhova var trea i båda tävlingarna förra året, 20 hundradelar respektive 68 hundradelar efter Shiffrin. Det visar att Vlhova ändå trivs i backen.

Förra året var Vlhova trea totalt, bara 25 poäng från Holdener men i mina ögon har Vlhova en högre höjd. Vlhova vann race förra året & hade flera pallplatser och efter den form hon visade i Sölden är chanserna goda här.

Den unga åkare som tog stora kliv förra året är Ljutic, född 2004. Var 7a i Levi och hade flera bra åk förra säsongen med en pallplats som bäst. Behöver såklart bli jämnare men har en höjd och kommer slå igenom ordentligt i år.

Spelen
Vlhova vinna @ 4.00(2/5U)
Vlhova topp-3 @ 1.83(4/5U)
Vlhova 1a & Shiffrin 2a @ 7.00(1/5U)

Ljutic topp-3 @ 6.00(1/5U)Störtlopp herrar från Zermatt kl.11:30
Förra året skulle premiären också köras här för herrarna störtlopp men då ställdes det in. Nu har bara ett av tre träningsåk kunnat köras så inte jättemycket data att studera.

Tre åkare stack ut i kvalet och en av dessa var hemmaåkaren Hintermann. Förra säsongen hade han flera topp-10, två topp-6 och en pallplats. Jämn åkare, bra kval & hemmabacke borde ge goda chanser till pallplats.

De tre bästa förra säsongen i totalen var Kilde, Kriechmayr och Odermatt. Trots att KIlde var klart bäst förra säsongen tycker jag oddsen bör sitta jämnare. Odermatt bör höja sig lite på hemmaplan och ha högt fokus, kvalade också bäst av dessa tre även om det har mindre betydelse.

Spelen
Odermatt vinna @ 6.00(2/5U)

Hintermann topp-3 @ 3.50(2/5U)


Skidskytte från Idre
Herrar kortdistans 15 km kl.10:00
Damer kortdistans 12.5 km kl.12:15

Premiär för svenska åkarna där bara Svenska Spel verkar erbjuda odds. Förra året var det överraskningar där Tilda Johansson slog stjärnorna som sköt bort sig. Så här i inledningen på säsongen är skyttet en osäkerhet så finns ingen anledning att gå på favoriterna.

Anna Magnusson gjorde en bra säsong förra året och på herrsidan tror jag Emil Nykvist har en god chans. I det här loppet förra året hade han 3 bom, lika många som Samuelsson men var ändå bara 20 sekunder bakom. Oddset är på tok för högt.

Anna Magnusson på damsidan & Emil Nykvist på herrsidan kan absolut slå systrarna Öberg & Sebbe Samuelsson så här tidigt på säsongen.

Anna Magnusson vinna @ 5.00(2/5U)

Emil Nykvist vinna @ 8.40(2/5U)


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip