Vinterstudion lördag

Längdskidor sprint
Kval kl.10:30
Finaler kl.13:00

Spelen gäller finalerna och alltså inte kvalet. Det finns spel på enbart kval så se till att ni spelar på rätt spel.

Damer
Ribom slog Sundling & Skistad relativt enkelt i Ruka. Hon dominerade det upploppet enkelt och såg riktigt vass ut. Sundling är fortsatt borta så det står helt mellan Ribom & Skistad. Banan i Östersund kanske passar Skistad lite bättre än i Ruka men Riboms form och hemmaplan tycker jag gör henne till klar favorit.

Svahn var femma i Ruka, utan Sundling är en plats på pallen ”ledig” och där håller jag Svahn som favorit.

Ribom vinna @ 2.50(4/5U)

Svahn topp-3 @ 2.82(3/5U)


Herrar
Valnes spelades framgångsrikt i Ruka och jag ser ingen anledning att inte spela honom igen. Brutalt stark i klassisk åkning och Klaebo får kämpa för att bryta ner honom.

Grate gjorde ett kanonkval i Ruka, ramlade sen olyckligt i kvartsfinalen som han annars lekt hem. Får en ny chans här då formen verkar fin.

Valnes vinna @ 3.50(3/5U)

Grate topp-3 @ 5.50(2/5U)

Dubbel
Chappaz före Chanavat
Jouve före Golberg
@ 1.89(4/5U)


Storslalom herrar
Första åket kl. 09:30
Andra åket kl. 13:00
Premiär för storslalom då Sölden ställdes in. Svårt att ha någon riktigt bra referens, Odermatt klar favorit men inget värde där. Kristoffersen var klar tvåa totalt förra året i Storslalom och då tycker jag det ska synas på oddsen, det gör det inte så värde på norrmannen.

Skulle Odermatt få träff i båda åken vinner han med sekunden, gillar oddset på segermarginal.

Kristoffersen @ 9.50(1/5U)
Kristoffersen topp-3 @ 2.63(3/5U)

Segermarginal på 0.60 sekunder eller mer @ 4.50(3/5U)


Störtlopp damer
Goggia bra träningsåk, vann Super-G och är än mer överlägsen i störtlopp. Vann störtloppscupen förra säsongen överlägset & vinner bara hon inte gör något större misstag.

Stuhec också bra träningsåk och gjorde en bra säsong förra året då hon var närmast Goggia. Kambi har ett intressant spel att pricka både ettan och tvåan.

Goggia vinna @ 1.72(5/5U)

Stuhec topp-3 @ 3.40(3/5U)

Goggia vinna & Stuhec två @ 14.00(2/5U)


Skidskytte jaktstart herrar kl.12:15
Sprinten är utgångspunkten där T.Bö och Laegreid går ut i täten efter felfritt skytte i sprinten. Men bakom jagar några åkare som är väldigt mycket Snabbare i spåret, Sebbe bara 10 sekunder bakom och Dale bara 20 sekunder bakom trots två bom i sprinten. De fem längst fram kommer nog vara tillsammans in till första skyttet och med den fart Sebbe och Dale visar är dom de bästa spelen då de absolut har förmågan till bra skytte.

Samuelsson vinna @ 3.25(3/5U)

Dale vinna @ 7.50(1/5U)
Dale topp-3 @ 2.50(4/5U)


Skidskytte jaktstart damer kl.14:45
Även här är resultaten från sprinten det som ger startlistan. Elvira Öberg har ett kanonläge här. Åker snabbast och kommer vara i täten in till första skyttet. Därifrån blir hon svårslagen, fransyskorna som jagar bör inte hålla över 4 skjutningar.

Knotten har alltid varit stabil på vallen, dock 2 bom i sprinten men framförallt åker hon mycket Snabbare den här säsongen vilket gör att hon ger sig själv chansen till bra placeringar om hon skjuter bra.

E Öberg vinna @ 2.25(4/5U)

Knotten topp-3 @ 2.94(3/5U)


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip