Vinterstudion lördag

Vintersporterna börjar närma sig sina avslutningar men vi har en del tävlingar kvar. Helgens höjdpunkt är klassiska femmilen i Holmenkollen, missa inte tävlingarna därifrån.


Längdskidor, 50 km klassisk masstart damer kl.10:30
Först ut är damerna där Frida & Kertuu Niskanen är klara favoriter trots att Pärmäkoski & Carl var snabbast i loppet förra helgen. Jag tror Frida & Niskanen kommer hålla ett tillräckligt högt tempo för att åkare efter åkare kommer släppa, och ser man till formen från förra helgen håller jag Niskanen högst.

Den som jag tror kan hänga med länge & överraska är hemmaåkaren Slind, det här är loppet hon satsat på och hon är som allra starkast med masstarter där hon får gå i ryggar. Gillar verkligen oddset på att hon är topp-3 men också oddset på att Slind slår Ebba. Ebba var 2 minuter efter täten förra veckan & har verkligen inte någon bra form att tala om.

En H2H till jag gillar är Carl mot Hennig. Oddsen helt jämna vilket känns märkligt med tanke på att Carl slog Hennig med 3 minuter för en vecka sedan. Carl slår Hennig & spelas även topp-6.

H. Weng är en riktigt bra ”hängåkare”, på hemmaplan säljer hon sig dyrt och topp-6 är inte omöjligt.

Niskanen vinna @ 3.50(3/5U)

Slind topp-3 @ 2.75(4/5U)
Slind före Ebba A @ 1.74(5/5U)

Carl topp-6 @ 2.25(3/5U)
Carl före Hennig @ 1.90(4/5U)

Weng topp-6 @ 2.85(2/5U)Storslalom damer från Åre kl.10:30
Ser man på senaste tävlingarna i Storslalom är Gut-Behrami det självklara valet men senast var det väldigt små marginaler med 8 åkare inom halvsekunden. Där fanns bla Brignone 22 hundradelar bakom, Brignone hade då näst snabbast tid i första åket. Valet blir Brignone främst för den form hon visade upp förra helgen när hon vann ett av Super-G loppen som kördes i överlägsen stil. Har hon med den formen in till Åre blir hon svårslagen.

Hector har gjort många bra lopp i år och är trea i totalen. I Åre kommer hon ha fullt fokus och hon måste testas inför hemmapubliken.

Brignone vinna @ 4.50(3/5U)

Hector topp-3 @ 2.25(3/5U)


Skidskytte senare under kvällen från USA, återkommer med dessa på planket.


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip