Tour De Ski dag 3

Hoppas alla hade en trevlig nyårsafton. Själv blev det lugnt hemma med barnen så ingen huvudvärk för mig.

Dags för tourens tredje dag och jaktstarter. Bra utdelning igår tack vare höga odds på Diggins, dom oddsen får vi inte på henne mer den här säsongen.

Herrar 20 km jaktstart fristil kl.10:00
Det blev ett överraskande lopp igår där Hyvärinen gjorde sitt livs lopp, norrmännen lyckades inte alls med skidorna men inget ska tas från Hyvärinen som gjorde ett riktigt fint lopp. Det gör att startlistan idag är intressant.

Valnes ut först med dessa bakom:
Amundsen +4 sekunder
Ogden +28 sekunder
Hyvärinen +38 sekunder
Vuorinen +53 sekunder
Burman +1.09
Poromaa +1.18
Nyenget +1.24
Pellegrino +1.24
Klee +1.25
Moch +1.25

Stor ledning för Amundsen & Valnes och den kommer växa då Amundsen är stark i fristil över den här distansen. Frågan är hur länge Valnes kan ta ryggen och vad som händer om han släpper den. De närmast bakom med Ogden & finnarna är inte starka över den här distansen i fristil så dom kommer hinnas ikapp av dom bakom. Det lär bli en väldigt stor klunga då det är tight mellan åkarna från Poromaa och nedåt i listan. Från 10an Klee är det 36(!) åkare inom en minut så det kommer bli som en masstart tillslut för de flesta i loppet.

Starka åkare som Golberg, Musgrave & Toenseth är långt ner i listan så frågan är vad de kan göra. Golberg 1.40 bakom lär kunna komma ikapp Nyenget och gänget framför och då kan det räcka långt då han är stark i avslutningen & inte missar Norge med skidorna en gång till.

Pellegrino är långt fram i listan, känslan är att det inte kommer gå superfort i den klungan så han bör kunna hänga med och han ska kunna ha en vass avslutning.

Jenssen gjorde ett ok lopp i klassiskt och har också en vass avslutning om det blir en klunga hela vägen in.

Jag väljer alltså tre starka avslutare då det bör kunna bli en spurtuppgörelse om tredjeplatsen, kanske även om andraplatsen om Valnes släpper Amundsen tidigt.

Jenssen topp-3 @ 4.50(3/5U)

Pellegrino topp-3 @ 6.00(1/5U)

Golberg topp-3 @ 9.00(2/5U)Damer 20 km jaktstart fristil kl.12:30
Diggins ut först. Därefter följer dessa:
Carl +7 sekunder
Svahn +11 sekunder
Sundling +19 sekunder
Niskanen +28 sekunder
Brennan +35 sekunder
Ribom +38 sekunder
Hennig +58 sekunder

Övriga över minuter efter där Ebba är hela 1.28 efter och där är nog touren redan körd tyvärr.

Ska sägas att svenskornas skidor var riktigt dåliga igår men formen är heller inte där på Frida & Ebba av olika anledningar.

Vad händer då där framme, frågan är vilka som bildar klunga med vilka och vilka som lyckas jaga ikapp den framför.

Det är en väldigt tuff bana så den kan bli utslagsgivande, mest troligt avgör Diggins touren redan här. Jag tror hon kör på från början och att Carl och Svahn inte vågar jaga ikapp med risken att köra slut på sig, tror nog istället att Brennan, Niskanen och Sundling kör ikapp Carl/Svahn och att vi får en större klunga som jagar Diggins. Oddset på Diggins dock nedtryckt såklart så inget värde där. Men då jag tror att Carl/Svahn blir ikappåkta finns det värde på Brennan. Hon bör vara stark i det gänget och tex Niskanen är klart sämre i fristil så finns goda chanser för Brennan att nå pallen. Svahn är tillräckligt stark för att hänga på i rygg och är hon med när det återstår ett par kilometer är hon stark.

Där bakom kommer det också bli en större klunga där det finns några starka åkare i Frida, Slind, Weng och någon till. Men det ska ändå vara för långt fram till Brennan & co för att kunna komma upp topp-5 för gänget runt minuten bakom.

Coolbet bjuder på en H2H jag gillar. Fink mot Bergane, de går ut efter varandra & oddsen sitter jämnt vilket jag inte köper. Bergane är vass i fristil och har gjort bra masstarter, hon ska slå Fink enkelt.

Svenska Spel har en H2H mellan Ebba & Niskanen där Ebba är klar favorit. Visst att Niskanen inte är lika vass i fristil men Ebba ska köra in 1 minut vilket inte är givet så som formen ser ut.

Brennan topp-3 @ 3.50(3/5U)

Svahn topp-3 @ 2.20(3/5U)

Bergane före Fink @ 1.81(5/5U)

Niskanen före Ebba @ 2.06(4/5U)

Dubbel
Brennan före Niskanen
Svahn före Sundling
@ 2.48(3/5U)


Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip