Ytterligare en bra dag igår, främst tack vare Elvira @ 3.00 och Odermatts stora segermarginal @ 4.00.

Idag ska det klättras i Tour de Ski.

Storslalom damer kl.09:30
Skräll igår med Grenier. Topp-6 betalade fina @4.25 men hon ville mer och plockade hem hela tävlingen. Det har dock gjort att oddsen är nedtryckta på henne så dom är inte spelbara.

Det var ganska jämnt bakom. De som jag tyckte hanterade det hårda underlaget bäst var Bassino och Gut-Behrami, de ska kunna vara högt upp igen.

Shiffrin såg inte ut att älska förutsättningarna och man hör på Hector att hon inte har det största självförtroendet så de väljs bort.

Bassino vinna @ 4.50(3/5U)

Gut-Behrami topp-3 @ 2.25(4/5U)


Herrar slalom kl.10:30
Öppet som vanligt och många som kan vinna. Kristoffersen överlägsen senast och ska vara favorit men tycker ändå han blivit för stor favorit, är ändå väldigt små marginaler i disciplinen.

Braathen har varit 1a, 4a & körde senast ur. Han har verkligen högstanivån att vinna, kanske den högsta av alla så bara låta bli misstagen.

Strasser & Yule har kört stabilt under året och betalat bra, fortsatta spel på dom.

Braathen vinna @ 8.00(2/5U)
Braathen topp-3 @ 2.75(3/5U)

Strasser topp-3 @ 3.00(2/5U)

Yule topp-3 @ 2.75(2/5U)

Kristoffersen inte topp-3 @ 2.75(2/5U)


Längskidor klättringen damer kl.11:00
Fristil och masstart. Först en transportsträcka där alla är med och sen börjar den brutala klättringen. Fridas första gång men hon lär hantera den bra, dessutom har hon mycket tid att gå på så hon kan bara bevaka även om hon nog vill vinna sträckan tillslut.

Blir intressant hur erkänt duktiga klättrare som H.Weng och Diggins tar sig an den här sträckan när de inte har med toppen i touren att göra, kanske att de där sista procenten saknas. Jag väljer iaf bort dom två och Claudel som också alltid klättrar bra men inte känns lika het i år.

Niskanen var åtta upp för backen förra året minuten efter H.Weng, hon slog då Hennig klart. Hennig slogs dock inte om några pallplatser så mkt möjligt hon hade mer att ge. Året innan gjorde nämligen Hennig en bättre klättring och med den formen hon visat sista tävlingarna tror jag hon slår Niskanen upp för backen. Niskanen har också 23 sekunder till godo på Hennig så hon har råd att förlora med den marginalen och ändå hålla Hennig bakom sig.

T. Udnes Weng har en bra marginal mot Niskanen/Hennig, 25 resp 48 sekunder men jag är inte helt säker att hon klarar det om Hennig/Niskanen lyckas hänga på de bättre klättrarna med lite draghjälp.

Unge Laukli gjorde en bra klättring förra året, var inte allt för långt efter de bästa och är säkert minst lika bra i år. Förra året var hon 5a upp efter Weng(inte lika stark i år), Ebba(ej med), Claudel(svagare i år?), Nepryaeva(ej med) så goda chanser till pallen i år även om Frida är med denna gång.

Laukli vinna sträckan @ 14.00(1/5U)
Laukli topp-3 på sträckan @ 3.25(4/5U)
Laukli före Claudel @ 2.50(3/5U)

Hennig topp-6 på sträckan @ 3.25(3/5U)
Hennig topp-3 i touren @ 3.00(2/5U)


Längdskidor klättringen herrar kl.12:45
Krueger ska bara köra ifrån Calle, Golberg & Pellegrino för att bli bäst bakom Klaebo. Det spelet och Krueger topp-3 finns sedan tidigare i veckan och ser bra ut.

Calle eller Golberg på pallen då? Calle har ett gäng sekunder på Golberg och det tror jag absolut räcker, tror Calle slår Golberg på sträckan också.

Själva sträckan är upplagd för Krueger, Roethe är den på förhand som skulle kunna hota men Krueger har visat bättre form hela touren & dessutom jagar han andraplatsen totalt. Han vinner sträckan.

Moch har klättrat bra förr(trea förra året bakom Roethe & Spitsov) och gjort bra lopp i år. Slutar närmast Krueger?

Holund har också möjligheter att klättra i touren, det var några år sedan han klättrade så lite svårbedömd men kan mycket väl slå Roethe.

Calle topp-3 i touren @ 1.90(4/5U)

Moch topp-3 på sträckan @ 2.50(4/5U)

Holund topp-3 på sträckan @ 2.50(3/5U)


Skidskytte singelmixed-stafett kl.11:45
1 herr- & en damåkare som kör 2 sträckor vardera. Här går Sverige, Norge & Österrike med starka lag.

Samuelsson/Persson för Sverige, Norge med Christiansen/Tandrevold och Österrike med Eder/Hauser.

Eder åker för långsamt så Österrike räcker inte trots att det är kort åkning här. Persson & Tandrevold relativt jämna så det som bör avgöra är att Christiansen är i betydligt bättre form än Samuelsson.

Schweiz med Hartweg(10a i jakten) och Baserga(12a i jakten) kan absolut skrälla om ngn av de tre favoriterna har en lite sämre dag.

Norge vinna @ 2.25(4/5U)

Schweiz topp-3 @ 4.00(2/5U)


Skidskytte mixedstafett kl.14:25
2 herrar & 2 damer i varje lag.

Många bra som inte är med. Norge ställer tex inte upp med bröderna Bö eller Laegreid, har ett ok lag ändå men för svaga på damsidan. Sverige kör med Nelin, Ponsiluoma, Brorsson & Elvira där Brorsson är den svaga länken.

Min vinnare som bör vara större favorit är Frankrike med Claude, Fillon Maillet, Chevalier & Simon. Håller dom ihop med hyfsat med extraskotten är dom klart snabbast.

Schweiz har ett jämnt lag, inte den riktiga spetsen men alla fyra topp-25 i jaktstarten. Den jämnheten står sig bra mot lagen runt omkring och topp-6 är rimligt.

Frankrike vinna @ 2.25(5/5U)

Schweiz topp-6 @ 2.75(3/5U)


Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip