Vinterstudion söndag
Bra utdelning på sprinten, främst tack vare Calles fina åkning.

Idag kom rekarna sent då oddsen kom väldigt sent under lördagskvällen på många marknader.

Masstarter idag.

20 km klassiskt damer kl.11:00
Ebbas form är ytterst tveksam då hon missat en del tävlingar men också en del träning. Tycker man läser mellan raderna när hon pratar att det fattas mer än hon säger. Niskanen vann det individuella loppet i Falun när Ebba & Frida saknades, hon kommer såklart gå hårt här och visade bra form i sprinten och är min vinnare.

Hennig & Kalvaa var närmast i Falun. Hennig har en underskattad spurt i klassiskt & skulle de hamna tillsammans tror jag Hennig är snabbast sista kilometern.

Slind fortsätter köra väldigt många lopp, både i världscupen och långloppen. Hon verkar klara det, är duktig på att hänga på ryggar och topp-6 är rimligt.

Som nämnt med Ebba tror jag tyvärr lite samma med Frida, det syntes tydligt i sprinten att formen är långt borta så h2h mot svenskorna är inte fel idag. Svenskorna emellan är dock Ebba klart starkast.

Bergane slår Flugstad Östberg som är i riktigt dålig form, används i en head med Niskanen till bra odds.

Niskanen vinna @ 4.00(4/5U)

Hennig topp-3 @ 2.50(4/5U)
Hennig före Frida @ 1.85(5/5U)
Hennig före Ebba @ 2.75(2/5U)

Slind topp-6 @ 2.75(2/5U)

Dubblar
Ebba före Frida
Niskanen före Hennig
@ 2.25(3/5U)

Niskanen före Frida
Bergane före Flugstad Östberg
@ 2.58(5/5U)


20 km klassiskt herrar
Ivo Niskanen vill såklart som sin syster vinna det här loppet på hemmaplan men övriga åkare är lite för starka så han kommer inte kunna hänga av dom och när det sen går snabbt sista kilometrarna har han inte tempot som krävs. Så Niskanen väljs bort.

Mest troligt avgörs det här i slutskedet. Klaebo vinner mest troligt enkelt och där bakom tror jag Calle har goda chanser. Han trivs i klassiskt just nu och bör kunna gå med när Niskanen, Nyenget och ett par till som inte vill ha spurt sätter upp tempot.

Just Nyenget var tvåa i Falun och visar fin form, han ska kunna sluta högt upp.

Pellegrino och norska Gunnulfsen körde jämnt i Falun. Pellegrinos form var svag i sprinten och jag har svårt att se honom orka ladda om till den här typen av lopp när sprintsäsongen är slut.

Calle Halfvarsson topp-3 @ 2.60(4/5U)

Nyenget topp-3 @ 2.50(3/5U)

Gunnulfsen före Pellegrino @ 1.80(4/5U)

Dubbel
Calle före Valnes
Nyenget före Poromaa
@ 2.10(5/5U)


Hörs!

This is the stats tab
This is the post tip